«Πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές»

Πολλαπλά μηνύματα -ακόμα και για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών-  τον οποίο πλέον αφήνει ανοιχτό  έστειλε  μέσα από συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για «πολιτική αστάθεια» λέγοντας ότι είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι, γιατί να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Στο κέντρο» και αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Η πολιτική αστάθεια θα καθορίσει τις εξελίξεις» τόνισε ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του:

«Δεν θα ήθελα οι πρόωρες εκλογές να αντικατασταθούν από τοξικό κλίμα».

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα, επέρριψε  ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και  σημείωσε  ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στην απλή αναλογική.

«Μείζον ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η κυβερνησιμότητα» υπογράμμισε, ενώ αναφορικά με τα σενάρια αυτοδυναμίας, εάν την κατακτήσει η ΝΔ: είπε:

«Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κυβέρνηση αποκλειστικά με στελέχη της ΝΔ, το έχω αποδείξει. Άλλο αυτοδύναμες, άλλο μονοκομματικές κυβερνήσεις».

«Αυτοδύναμη η Ελλάδα είναι το δίλημμα» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε  να δώσει και μια απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πρόσφατα είχε διαμηνύσει, μιλώντας για τα εκλογικά σενάρια: «Από εμάς δεν θα δει πρωθυπουργική καρέκλα ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας».

«Ο κ. Ανδρουλάκης καλό ειναι να αποφεύγει χαρακτηρισμούς και φράσεις που τον κάνουν να φαίνεται αλαζόνας. Πρωθυπουργό επιλέγει ο λαός, όχι ο κ. Ανδρουλάκης» είπε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »