«Οι κοινωνίες δεν έχουν το περιθώριο να κουραστούν»

Σε μία τρομακτική παραδοχή που δημιουργεί πολλά ερωτήματα προχώρησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος ζήτησε από τους Ευρωπαίους να συνεχίσουν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας και να “αντέξουν” απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, που είναι άμεσες συνέπειες της επιβολής αντι-ρωσικών κυρώσεων!

Δηλαδή ο Ζ.Μπορέλ παραδέχτηκε ότι η οικονομική φτωχοποίηση Ελλήνων και Ευρωπαίων προκλήθηκε από την πολιτική ενάντια στην Ρωσία και με αρκετό θράσος ζητάει από τους Ευρωαπαίους πολίτες «να αντέξουν» την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και την έλλειψη προϊόντων και αγαθών.

Δηλαδή κάποιος ο οποίος εισπράττει μία μισθοδοσία των 20.000 ευρώ τον μήνα και που το παρέχονται σχεδόν όλα δωρεάν μέσω… προνομίων, ζητάει από κάποιος που έχουν μισθούς των 600 ευρώ «να κάνουν υπομονή» και να να αντέξουν στον πόλεμο που κήρυξαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατά της Ρωσίας χωρίς να υπάρχει καμία εξυπηρέτηση ευρωπαϊκών συμφερόντων παρά μόνο των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων.

Είναι το γνωστό ρητό «Πηγαίνετε να πολεμήσετε να κερδίσουμε».

“Είναι ένα τεστ αντοχής για τις κοινωνίες μας”, δήλωσε τη Δευτέρα, στο τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Είμαι βέβαιος ότι (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν υπολογίζει στην κούραση των δημοκρατιών. Είμαι βέβαιος ότι πιστεύει πως οι δημοκρατίες είναι αδύναμες. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δεν έχουν το περιθώριο να κουραστούν”, δήλωσε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν μήπως μια εχθρότητα στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας αναπτύσσεται στην κοινή γνώμη, καθώς εκτινάσσονται οι τιμές των καυσίμων, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού.

“Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει”, δήλωσε ο Μπορέλ, αναφέροντας ότι οι κυρώσεις πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην οικονομία της Ρωσίας, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγική λύση”.

“Πρέπει να το κάνουμε αυτό, ακριβώς όπως πρέπει να στηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία”, δήλωσε “Ασφαλώς υπάρχει αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των διατροφικών προϊόντων. Αυτό είναι η άμεση συνέπεια του πολέμου”, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. “Ευτυχώς δεν βομβαρδιστήκαμε, δεν αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τα σπίτια μας. Όμως όλος ο κόσμος υφίσταται τις συνέπειες αυτού του πολέμου”, υπογράμμισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »