Το παιχνίδι Ερντογάν με τους Τζιχαντιστές έχει εξοργίσει τον Ρώσο πρόεδρο
Φραγμό στην προέλαση των Τουρκο-αζερικών δυνάμεων μαζί με τους Τζιχαντιστές ετοιμάζει η Μόσχα, σε μια κίνηση που όταν υλοποιηθεί, ο Τούρκος πρόεδρος πραγματικά θα νιώσει μεγάλη οργή.

Ρώσος βουλευτής αναφέρει ότι η Μόσχα ετοιμάζει να στείλει αερομεταφερόμενα στρατεύματα στην Αρμενία μέσω του εναέριου χώρου της Γεωργίας.

Ο Κωνσταντίν Ζατουλίν, μέλος της Ρωσικής Δούμας από το κυβερνών κόμμα του Πούτιν Ενωμένη Ρωσία, δήλωσε στο ρωσικό NSN ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει αερομεταφερόμενα στρατεύματα για να βοηθήσει την Αρμενία μέσω του γεωργιανού εναέριου χώρου.

Ο Ρώσος βουλευτής σημείωσε ότι «πρέπει να το καταστήσουμε ξεκάθαρο στη Γεωργία ότι, αν χρειαστεί, πρέπει να αποδεχθεί ήρεμα ότι οι απαραίτητες [ρωσικές] δυνάμεις και μέσα θα σταλούν στην Αρμενία μέσω του εναέριου χώρου της».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αυτήν την απόφαση, καθώς βλέπουμε την εξάπλωση των μισθοφόρων στον Καύκασο, από τον οποίο θα υποφέρουν η Ρωσία, η Γεωργία και όλοι οι άλλοι», υπογράμμισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες, ο εκπρόσωπος του εθνικού στρατού της Λιβύης στρατηγός Ahmed al-Mesmari επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία στέλνει συστηματικά χιλιάδες μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν.

«Η Τουρκία έχει μεταφέρει χιλιάδες Σύριους και άλλους τρομοκράτες από την Λιβύη στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, χρησιμοποιώντας τα αεροδρόμια Μίτιγκα και Μισράτα», είπε ο ίδιος.

Το σχέδιο της Άγκυρας αφορά την εμπλοκή χιλιάδων σκληρών ισλαμιστών στα χαρακώματα του Ναγκόρνο, με σκοπό την οριστική ήττα των Αρμενίων και την εκδίωξη τους από την περιοχή αυτή.

Η δήλωση του Ρώσου αξιωματούχου έρχεται καθώς Μπακού και Ερεβάν παρόλο που έχουν παρέλθει 26 ημέρες, συνεχίζουν να πραγματοποιούν θανατηφόρες μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίες είναι οι χειρότερες από το τέλος του αρχικού πολέμου το 1994.

Η Αρμενία είναι μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια (CSTO) υπό την ηγεσία της Μόσχας, και μπορεί να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία εάν απειληθεί το έδαφος και η κυριαρχία της Αρμενίας, αλλά η δέσμευση του στρατιωτικού συνασπισμού προς την Αρμενία δεν καλύπτει τις μάχες στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η παρουσία Τζιχαντιστών όμως άλλαξε όλα τα δεδομένα και ο Πούτιν ετοιμάζεται να βάλει χέρι στα σχέδια του Ερντογάν και του δικτάτορα Αλίγιεφ, που αφορούν ολοκληρωτική κατάληψη του Ναγκόρνο.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) της Γεωργίας ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου εν μέσω συγκρούσεων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ότι «από την έναρξη της κλιμάκωσης, έχει αναστείλει προσωρινά την έκδοση αδειών για τη διέλευση στρατιωτικών φορτίων μέσω του εδάφους της χώρας, είτε αεροπορικώς είτε δια ξηράς”.

Η τελευταία φορά που η Γεωργία εξέδωσε άδεια για το αίτημα της Ρωσίας που αφορούσε στρατιωτική διέλευση ήταν τον Ιούλιο του 2008, λίγο πριν από τον Ρωσο-Γεωργιανό πόλεμο τον Αύγουστο του 2008.

Οι Τζιχαντιστές που πολεμούν στο Ναγκόρνο, ετοιμάζονται μετά για την Τσετσενία, και έναν Τρίτο πόλεμο με την Ρωσία. Αυτό το σενάριο θέλει να εξαλείψει ο Πούτιν πάση θυσία και για αυτό δεν θα σταματήσει πουθενά.

“Αδειαζει” ο Πούτιν τον Ερντογάν για τα πλάνα του στην Κριμαία
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για την τοποθέτηση του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας, τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι σημαντική καθώς το κυριότερο είναι πως τα συμφέροντα της Ρωσίας προστατεύονται επαρκώς.

«Όσον αφορά ορισμένες φιλοδοξίες [του Τούρκου προέδρου] για την Κριμαία: Δεν τις γνωρίζω. Δεν με ενδιαφέρει, επειδή τα συμφέροντα της Ρωσίας προστατεύονται επαρκώς. Μην αμφιβάλετε για αυτό ούτε για ένα δευτερόλεπτο» δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο φόρουμ Βαλντάι.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως τμήμα της Ομοσπονδίας της Ρωσίας και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »