ΟΡώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μίλησε για την διεξαγωγή συνομιλιών με το Κίεβο, ενώ παράλληλα έχει μετακινήσει βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στο έδαφος της Λευκορωσίας απειλώντας ξεκάθαρα το Κίεβο με ολική καταστροφή.

“Η Λευκορωσία επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει έναν αριθμό πυραύλων Iskander στο έδαφός της, οι οποίοι είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν”, αναφέρει ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο.

 

Μιλάμε για πυραύλους τύπου Iskander, με επίσημη εμβέλεια 500 χλμ, και ανεπίσημη τα 700 χλμ, ενώ οι πύραυλοι αυτού μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές.

Μεντβέντεφ: Εάν η Ρωσία δεν πάρει αυτό που απαιτεί, ο κόσμος βαδίζει στα πρόθυρα παγκοσμίου πολέμου και πυρηνικής καταστροφής

Στόχος της Μόσχας είναι ο εκβιασμός των Ουκρανών, ώστε να δεχθούν συνομιλίες με ρωσικούς όρους, κάτι που δεν αποδέχεται ο Ζελένσκυ και οι ΗΠΑ.

Ουκρανοί κομάντος έπεσαν σε ρωσική ενέδρα και αποδεκατίστηκαν

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ανέφερε ότι ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εξουδετερώθηκε στα σύνορα της περιοχής Μπριάνσκ, επικαλούμενη το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

«Ως αποτέλεσμα μιας πολεμικής σύγκρουσης στις 25 Δεκεμβρίου 2022, τέσσερις Ουκρανοί σαμποτέρ σκοτώθηκαν, αφού πριν είχαν επιχειρήσει να διεισδύσουν στο έδαφος της περιοχής Μπριάνσκ από την Ουκρανία. Οι σαμποτέρ είχαν μαζί τους δυτικής κατασκευής όπλα, όπως γερμανικά υποπολυβόλα SIG Sauer και πυρομαχικά”, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία.

Τέτοιες επιθέσεις έχουμε πάρα πολλές από την πλευρά των Ουκρανών, οι οποίες προσκρούουν στην ισχυρή ρωσική άμυνα σε όλο το μήκος του πεδίου μάχης των δύο πλευρών.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν διάβαση του Δνείπερου με γερμανικές  κινητές γέφυρες δείγμα επιθετικών σχεδίων

Βίντεο που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, δείχνει ένα γερμανικής κατασκευής σύστημα κινητής γέφυρας που βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία των ουκρανικών στρατευμάτων.

Το σύστημα με γέφυρα τύπου Biber εντοπίστηκε κατά τη φόρτωση σε ένα ρυμουλκούμενο όχημα.

Η Γερμανία θα στείλει στην Ουκρανία 16 γεφυροφόρα άρματα μάχης Biber για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να διεξάγουν επιχειρήσεις στο Δνείπερο.

“Τα πρώτα έξι συστήματα πρόκειται να παραδοθούν το επόμενο διάστημα, ενώ άλλα 10 συστήματα θα ακολουθήσουν το επόμενο έτος”, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ.

Το γεφυροφόρο άρμα μάχης Biber είναι ένα σύστημα εφοδιασμένο με μια κινητή γέφυρα μεταφοράς  τεθωρακισμένων οχημάτων που βασίζεται στο πλαίσιο του τανκς Leopard 1.

Η γέφυρα έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα, και ζυγίζει περίπου 10 τόνους, ενώ  είναι ικανή να μεταφέρει φορτία έως 55 τόνους.

Αυτό δείχνει ότι η Ουκρανία ετοιμάζει την μεταφορά αρμάτων μάχης στο Δνείπερο με στόχο την δημιουργία προγεφυρώματος  στην κατεχόμενη από τους Ρώσους πλευρά του ποταμού.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν αρκετά χρόνια οι ιθύνοντες στην χώρα μας, είχαν δώσει εντολή καταστροφής δεκάδων ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard-1GR, στα πλαίσια της συνθήκης CFE, χωρίς κάποιος να σκεφτεί να μετατραπούν αυτά τα συστήματα σε κάτι ανάλογο επ’ ωφελεία του ελληνικού στρατού.    

Το τουρκικό υπερθωρακισμένο όχημα Kirpi έγινε “σουρωτήρι” από ρωσικά πολυβόλα

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν ενεργά έναν αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων, τα οποία τους δόθηκαν από ξένες χώρες ως μέρος πακέτων αμυντικής βοήθειας.

Ένα από αυτά τα οχήματα είναι και το Kirpi της τουρκικής εταιρείας BMC με το όχημα να έχει εισέλθει σε επιχειρησιακή λειτουργία στον τουρκικό στρατό το 2014.

Στην πραγματικότητα το Kirpi ανήκει στην κατηγορία οχημάτων MRAP, η οποία σημαίνει πως το τεθωρακισμένο διαθέτει αντιναρκική θωράκιση που το προστατεύει από νάρκες και ενέδρες στο πεδίο της μάχης, ενώ είναι σχεδιασμένο και για την μεταφορά προσωπικού.

Η ουσία είναι όμως, ότι οι Ρώσοι απέδειξαν με βολές αυτομάτων όπλων, ότι το τουρκικό θωρακισμένο όχημα είναι “σκουπιδοτενεκές”, και αυτό δεν αμφισβητείται  μιας και δοκιμάστηκε στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας.

Η θωράκιση του είναι προβληματική, κάτι που έχει τρομερό ενδιαφέρον, όπως δείχνουν και παλαιότερες επιθέσεις Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία, όταν θωρακισμένα οχήματα Kirpi, γινόντουσαν παρανάλωμα του πυρός.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε αδιέξοδο, και εκτιμάται ότι ο Πούτιν ναι μεν ετοιμάζει τεράστια χερσαία επίθεση στην χώρα αυτή, αλλά από την άλλη ζητά διαπραγματεύσεις αφού οι απώλειες όχι μόνο των Ουκρανών, αλλά και των δικών του στρατιωτών θα είναι μεγάλες. Αν δεν έχουμε συνομιλίες για ειρήνη, τότε η Ευρώπη θα έχει τρομερά προβλήματα ενέργειας, τροφίμων και άλλων, ενώ υπάρχει κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου σε παγκόσμια σύρραξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »