Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την πόλη

Οι Ουκρανοί ανατινάζουν δρόμους στο Bakhmut και σκάβουν χαρακώματα ακόμη και στο κέντρο της πόλης βλέποντας την άμυνα τους να εξασθενεί μέρα με την ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζεται να εισέλθει στον κομβικής σημασίας οικισμό Klesheevka.

Οι Ουκρανοί εκτός από τα χαρακώματα δημιουργούν αντιαρματικά φράγματα και εξοπλίζουν υπόγεια σε σπίτια, περιμένοντας την εμφάνιση των ρωσικών δυνάμεων από μέρα σε μέρα. Με τη βοήθεια δεκάδων αντιαρματικών ναρκών TM-62, άρχισαν να παγιδεύουν δρόμους στην περιοχή Bakhmut.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών ο ρωσικός Στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του λόφου βορειοανατολικά της Klesheevka (Klishchiivka). Το γεγονός αυτό επιτρέπει στους Ρώσους να διακόψουν τον ανεφοδιασμού μεταξύ της πόλης και του Bakhmut.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι έθεσαν υπό τον έλεγχο του πυροβολικού τον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εισέλθουν στον οικισμό από τα βορειοανατολικά.

Η άμυνα του οικισμού Klesheevka έχει ήδη εξασθενήσει. Οι ρωσικές δυνάμεις εκδίωξαν τους Ουκρανούς από θέσεις νότια του οικισμού, καταλαμβάνοντας αρκετά από τα σημαντικά οχυρά του.

Η Klesheevka είναι η τελευταία οχυρωμένη περιοχή των Ουκρανών πριν τον οικισμό Ivanoskoe. Αν οι Ρώσοι μπουν στο Ivanoskoe, τότε θα κοπούν οι κύριες γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut.

Bίντεο: Οι Ουκρανοί παγιδεύουν δρόμους στο Bakhmut

Δείτε βίντεο από τα χαρακώματα μέσα στην πόλη

Σφοδρές μάχες μέσα στο Bakhmut

Παράλληλα, εμφανίστηκε το πρώτο βίντεο που δείχνει μάχες στα πρώτα τετράγωνα της συνοικίας Zabakhmutka, το οποίο επιβεβαιώνει και τυπικά την έναρξη της αστικής μάχης μέσα στην πόλη του Bakhmut..

Στο το κέντρο του Bakhmut, οι Oυκρανοί εγκατέλειψαν ένα πολυώροφο κτίριο μετά από σφοδρό βομβαρδισμό που δέχτηκε από την ρωσική Αεροπορία.

Δείτε βίντεο από τις μάχες μέσα στην πόλη

Oι Ουκρανοί μεταφέρουν επιπλέον δυνάμεις

Τους τελευταίους μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν έναν τεράστιο αριθμό στρατιωτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στο Bakhmut. Πρόσφατα, η δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση ανάγκασε τη διοίκηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να αρχίσει επειγόντως τη μεταφορά εφεδρειών και επιπλέον στρατευμάτων.

Η απώλεια του Bakhmut μπορεί να οδηγήσει στην «ανατροπή» της Ουκρανικής άμυνας μέχρι το Κραματόρσκ.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή μάχεται ότι έχει απομείνει από την 24η, 57η, 30η και 71η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, το μέτωπο μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 60η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων αναδιατάσσεται αυτή τη στιγμή από την κατεύθυνση Kakhovsky προς το Bakhmut. Το καθήκον της θα είναι να σταματήσει πάση θυσία την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων νότια του Bakhmut.

Δείτε βίντεο από το Bakhmut

 

Βίντεο: Κατεστραμμένα δύο ιταλικά Iveco-LMV στο Bakhmut

Δείτε χάρτες

 

facebook sharing button

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »