Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας όσους αμφισβητούν τη… δύναμη της χώρας του.

Στέλνει μήνυμα δε στην Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά με τους όρους που αυτός θέλει.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu.

«Χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως και απόπειρες πραξικοπημάτων. Όπως στήνουν πολιτικές παγίδες ή επιβάλλουν κυρώσεις προσπάθησαν και προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία τη χώρας μας. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν. Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Σε όσους επιθυμούν να κάτσουν να συνομιλήσουν μαζί μας ισότιμα και να κάνουν δίκαιες συμφωνίες τους ανοίγουμε τις πύλες μας και την ψυχή μας. Απευθύνομαι σε όσους θέλουν να γονατίσουν τη χώρα μας, με απειλές με εκβιασμούς, με υποκρισία, με διάφορα κόλπα.

Θα συνεχίσουμε να σας απογοητεύουμε, με τη βοήθεια του Θεού και με την υποστήριξη του λαού μας, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τη νίκη μετά από τόσο αγώνα που κάναμε μέχρι σήμερα».

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, επίσης, σχετικά με την οικονομία της χώρας, ότι η Τουρκία ενισχύεται μέσω των επενδύσεων και γίνεται μαγνήτης για τους επενδυτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και κατηγορώντας την Ελλάδα το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει:

“Η Τουρκία όπως πάντα, στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας. Υπερασπίζεται την άποψη πως τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και συζητήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

“Η Ελλάδα παρά τις θετικές και εποικοδομητικές μας προσεγγίσεις, με τις προσπάθειες της για περιορισμό των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και με ασκήσεις, παρενοχλήσεις και παραβιάσεις στην περιοχή και με προκλητικές ανακοινώσεις, κλιμακώνει την ένταση και εμβαθύνει τα προβλήματα.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δίκαια και τα συμφέροντα της χώρας μας και της KKTC”, καταλήγει το τουρκικό υπουργείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »