Έδειξε ότι ο δεσμός του με τον Τούρκο πρόεδρο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός
ΟΑμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να κρύψει τη λατρεία του για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένει τη βοήθεια των ΗΠΑ και ενώ η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται, ο αμερικανός πρόεδρος, δηλώνει δημόσια την… αγάπη του στον Ενρτογάν.Πραγματοποιώντας δηλώσεις μαζί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, έδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο δεσμός του με τον Τούρκο πρόεδρο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ απαντούσε σε ερώτηση για την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφος του Ιράκ και ο Τραμπ τον διέκοψε, για να πει ότι “είμαστε φίλοι με την Τουρκία και τον Ερντογάν”.

Λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως ο Ερντογάν ακούει μόνο εκείνον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο δημοκρατικός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζο Μπάιντεν δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους «σκακιστές παγκόσμιας κλάσης», όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τόνισε επίσης πως οι παγκόσμιοι ηγέτες τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας του να διαπραγματευτεί με τον Ερντογάν.

«Είσαι ο μόνος που θα ακούσει. Εμάς δεν μας ακούει», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στους παγκόσμιους ηγέτες.

Όταν ρώτησε αν αυτό οφείλεται στο ρόλο του ως ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, οι παγκόσμιοι ηγέτες του απάντησαν λέγοντας: «Λόγω της προσωπικότητάς σας», είπε πάντα ο Τραμπ.

Αντί λοιπόν να αρπάξει την ευκαιρία και να δημιουργήσει μία ισχυρή συμμαχία με τη Γαλλία και τον Μακρόν ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως όλα δείχνουν, περιμένει εναγωνίως τη βοήθεια και τη στήριξη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ακούγοντας “τυφλά” το Βερολίνο που πιέζει για διάλογο και συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »