Διεξάγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κρυφή διπλωματία» με την Τουρκία;
Για «διαπραγματεύσεις» που διεξάγονται μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα.

Οι δηλώσεις Τσελίκ έρχονται σε αντίθεση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα περί απλών «διερευνητικών» επαφών και εγείρουν ερωτήματα για τις κατηγορίες που έχει απευθύνει ο Γιάννης Βαληνάκης ο θεωρητικός της εξωτερικής πολιτικής του Κώστα Καραμανλή ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει «κρυφή ατζέντα» στα ελληνοτουρκικά διεξάγοντας μυστική διπλωματία με την Τουρκία.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο Τσελίκ:

“Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη χώρα μας με τον πιο ακραίο τρόπο. Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις. Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του. Επίσης, ο κόσμος είδε ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε υπουργό να μιλά για την ΕΕ, όχι για τη χώρα του, όταν μιλά για την κυριαρχία της χώρας του».

Ο Ομέρ Τσελίκ συνέχισε την επίθεση του κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος στο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter πριν από δύο ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Στα πλάνα που κοινοποίησε, ισχυριζόταν ότι οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να κάψουν ανθρώπους υπό την επίβλεψη των Ευρωπαίων.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση του έγραφε χαρακτηριστικά:

​​​​​​​«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους, Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης. Όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »