Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 δήλωσε ότι «Δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι» υποστήριξε διευκρινίζοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό, απαιτείται η άδεια του προέδρου της Βουλής εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος για την τήρηση της εθνικής ασφάλειας. Ας τελειώνει η υποκριτική συζήτηση με τις παρακολουθήσεις», σημείωσε ο υπουργός αναφέροντας ότι εάν στο παρελθόν η αξιωματική αντιπολίτευση γνώρισε ότι παρακολουθείται η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα αντιδρούσε, ωστόσο τώρα «ο κ. Τσίπρας λέει συγχαρητήρια για την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς». Ο υπουργός Εσωτερικών ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίδρασή του για «τις διαρροές από την ΕΥΠ» σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «φέιγ βολάν τα ονόματα που παρακολουθούνται νομίμως» προσθέτοντας πως «ο κ. Ράμμος θα έπρεπε «να ενημερώνει μόνο όταν εντοπίζει κάτι παράνομο και όχι όταν κάτι γίνεται νομίμως». «Παρακολουθούνται όλοι, το τελειώσαμε, όλοι. Αυτό συνιστά κράτος ή μπιπ-χανείο. Πρέπει να ξαναειπωθούν οι κανόνες. Αν έχουμε κράτος πρέπει να ξαναπούμε τους κανόνες» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε στην ίδια χρονική στιγμή στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Μάλλον, θα πρέπει κάποιος να του θυμίσει πως το να «παρακολουθούνται όλοι» απαγορεύεται από το Σύνταγμα και η Ανεξάρτητη Αρχή της ΑΔΑΕ υπάρχει ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

BySfairika.gr

Ιαν 26, 2023

Λίγο πριν τις 11 το πρωί ήχησε το 112 στην Αττική καθώς οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για μεγάλες ποσότητες νερού που θα πέσουν τοπικά. Αναμένεται επίσης και η επικαιροποίηση του έκτακτο δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Χαλάζι πέφτει αυτή την στια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας

Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στις περιοχές που επηρεάζονται και θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία που έχει ήδη «δείξει τα δόντια» της στη δυτική Ελλάδα και ειδικά στη Ζάκυνθο, και τις επόμενες ώρες θα κάνει το ίδιο στην Αττική όπου έχει ξεκινήσει ήδη.

Ειδικά για την Αθήνα μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες και μεγάλες σε διάρκεια, συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.
«Έρχονται ισχυρές καταιγίδες  στην Αττική σε λίγη ώρα, το σύστημα που φτάνει είναι ισχυρό« έγραψε ο  μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

«Η Αττική ήδη επηρεάζεται ήδη από τώρα , ενώ το σύστημα θα απομακρυνθεί νωρίτερα αργά το απόγευμα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς

 

«Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις. Τα ισχυρά φαινόμενα προοδευτικά θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρόγνωσή του για τον καιρό σήμερα, Πέμπτη (26/1) το meteo.gr.

H κακοκαιρία σάρωσε τη Ζάκυνθο

Για την ώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στη Ζάκυνθο όπου βροχή πέφτει συνεχόμενα για περισσότερες από 24 ώρες. Τα ξημερώματα  κινδύνευσαν 50 Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο που πλημμύρισε καθώς χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν σε οικοτροφείο.

Μέχρι αυτή την ώρα, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Καλαμακίου ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού στη θέση Ξηροκάστελο.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές ‘Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

Επιχείρηση της πυροσβεστικής χρειάστηκε και στον Λαγανά όταν πέντε νεαροί και νεαρές αποφάσισαν να βγουν για βόλτα αν και η περιοχή είχε πλημμυρίσει.

 

Χιονίζει στα ορεινά της Ηπείρου – Ρίψεις αλατιού για να μείνει ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο

Χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα αποχιονισμού και μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού.

Ειδικότερα χιονίζει στα χωριά της Κόνιτσας, του ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα. Στις 09:30 έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα, στα διόδια του Δροσοχωρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων Γρεβενών και Τρικάλων.

Σε ποιες περιοχές έμειναν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά παρέμειναν σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία στις Μυκήνες, το Ναύπλιο, τις Πρέσπες, την Ιθάκη, τη Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου σήμερα Πέμπτη 26/01 όλοι οι Δημοτικοί, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα ΚΔΑΠ θα παραμείνουν κλειστά, ενώ μέσα στο 24ωρο θα γίνει ανακοίνωση για την λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου. Παράλληλα και στον δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά όλα τα σχολεία προληπτικά.

Την ίδια στιγμή, στην Πρέσπες τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν δύο ώρες αργότερα, στις 10:00 π.μ, ενώ ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Νωρίτερα σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού ανακοινώθηκε ότι αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δύο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη «τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά».

Με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο το νησί, υπό τον φόβο καταστροφών στα κτίρια λόγω προβλημάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »