Στη Νορβηγία φαίνεται πως βρίσκεται ο 6χρονος Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον, τον οποίο άρπαξε άγνωστος με κουκούλα την Τετάρτη από σπίτι του, στην περιοχή της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον πέταξε για το Όσλο διά μέσου του αεροδρομίου «Μακεδονία» στις 06:20 το πρωί, με πλαστό διαβατήριο.

Τη μεταφορά επιβεβαιώνουν και τα e-mails που απεστάλησαν στους δικηγόρους του πατέρα στην Ελλάδα και της μητέρας, τα οποία ανακοίνωναν ότι το παιδί βρίσκεται στη Νορβηγία. Οι δικηγόροι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προώθησαν με τη σειρά τους στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην Ελληνική Αστυνομία.

Σε ανάλογη ανακοίνωση προχώρησε και ο πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο skai.gr. Ο κ. Γιαννόπουλος υποστήριξε: «Επικοινώνησε μαζί μας δικηγόρος από την πλευρά του πατέρα και μας ενημέρωσε ότι το παιδί είναι στη Νορβηγία, ασφαλές. Μας ζήτησε να κατεβάσουμε το amber alert και απαντήσαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εισαγγελική εντολή».

Το Αmber Alert

Αmber Alert είχε σημάνει το βράδυ της Τρίτης για την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά.

«Στις 24/5/22, βραδινές ώρες, εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/5/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο, στην “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις”, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά στο http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά στο http://bit.ly/missing-alert-apple».

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χρήστος Οικονομάκης, μιλώντας στο Open, είχε υποστηρίξει ότι όλα ξεκίνησαν την Τρίτη στις 20:40, όταν το παιδάκι βρισκόταν στο σπίτι της Αμερικανίδας μητέρας του με τη γιαγιά του.

Κάποια στιγμή ο 6χρονος άκουσε θόρυβο στην πόρτα και νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του. Άνοιξε την πόρτα, και ο άγνωστος, ο οποίος είχε καλύψει το πρόσωπό του με κουκούλα, άρπαξε το παιδί.

Έκτοτε ο δράστης αναζητείται από τις Αρχές, ενώ για τον εντοπισμό του Ράινερ έχει ενεργοποιηθεί Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, το σπίτι δεν είχε κάμερες ώστε να διευκολύνει το έργο εντοπισμού του δράστη, αλλά «υπάρχει πληροφόρηση» από τα γειτονικά σπίτια. Μαρτυρίες αποκαλύπτουν, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος, ότι ο άγνωστος άνδρας, ηλικίας έως 45 ετών, λίγο άνω του κανονικού βάρους και με ύψος έως 1,80 μ., έφτασε στο σημείο με βανάκι.

Οι υποψίες έπεφταν στον πατέρα

Μάλιστα, ο κ. Οικονομάκης αποκάλυψε πως υπήρχε αντιπαράθεση με τον πατέρα του παιδιού, χωρίς βέβαια να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. «Προφανώς προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, νομίζω όμως ότι καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες. Η έντονη αντιπαράθεση που υπήρχε σε οικογενειακό επίπεδο είναι προτεραιότητα να εξεταστεί, αλλά το πρέπον είναι να αντληθεί πληροφορία από κάθε πεδίο».

Ο πατέρας του μικρού Ράινερ είναι νορβηγικής καταγωγής και διαμένει μόνιμα στη χώρα του, ενώ το παιδί μένει με τη μητέρα του στην Αττική. Σύμφωνα με τον συνήγορο της μητέρας, «είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού. Υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »