Το “χαρτί” των κυρώσεων παίζουν οι ΗΠΑ

ΗΑίγυπτος αντιμετωπίζει πιθανές κυρώσεις από τις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψ η του προγράμματος απόκτησης 26 ρωσικών μαχητικών Su-35, το οποίο έχει απειλήσει τα αμερικανικά αεροσκάφη στο παρελθόν.

“Επανάσταση” στις αιγυπτιακές ΕΔ: Λαμβάνουν 26 μαχητικά Su-35 & κορβέτα

Στην πραγματικότητα, η Αίγυπτος θα γίνει η πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή που θα λάβει 4+ γενιάς ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και θα είναι επίσης ο δεύτερος χρήστης των Su-35 μετά την Ρωσία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε η απόκτηση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού ήταν η άρνηση των ΗΠΑ να πουλήσουν  μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35, ενώ η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να επιβάλει και κυρώσεις εναντίον της Αιγύπτου για την απόκτηση των ρωσικών μαχητικών, αναφέρει αραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δεδομένης της θέσης της Αιγύπτου, είναι προφανές ότι τα Su-35 έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία και αυτό αφορά κυρίως την περιοχή της Α.Μεσογείου. 

Έχει γίνει γνωστό ότι η συμφωνία πρόκειται να εφαρμοστεί παρά τις απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Αίγυπτο, οι οποίες έγιναν από τον Υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo.

Σύμφωνα με ειδικούς, η εμφάνιση του ρωσικού μαχητικού Su-35 στον αιγυπτιακό στρατό θα οδηγήσει σε στρατηγική ανισορροπία στην περιοχή, καθώς είναι ένα από τα πιο ισχυρά μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο και θα διασφαλίσει την υπεροχή της Αιγύπτου έναντι των αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Η ρωσική εφημερίδα «Rossiyskaya Gazeta» ανέφερε ότι η ανάλυση προσομοιώσεων μαχών μεταξύ του Su-35 εναντίον των F-15 και F-22, έδειξαν ότι ο το ρωσικό μαχητικό είχε σχεδιαστεί για να νικήσει τα αντίστοιχα αμερικανικά, ενώ σε μια άμεση αερομαχία η νίκη του Su-35 θεωρείται δεδομένη.

Το Σάββατο, το πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας επικαλούμενο μια στρατιωτική διπλωματική πηγή, ανέφερε ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να παράγει μαχητικά Su-35 τελευταίας γενιάς για την Αίγυπτο, με υπογεγραμμένη σύμβαση με το Κάιρο.

Λιβύη: Τούρκοι και GNA κατέλαβαν την αεροπορική βάση Αλ Βατίγια

Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από τον επίσημο ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης αποκάλυψε προσφορά που σχετίζεται με τη σύμβαση για την προμήθεια ορισμένων ηλεκτρικών συνδέσεων και καλωδίων που θα αφορούν την κατασκευή ενός νέου όπλου για την Αίγυπτο. Το ίδιο έγγραφο ανέφερε ότι η σύμβαση συνήφθη μεταξύ Ρωσίας και Αιγυπτιακής πλευράς το 2018.

Το Su-35 αποτελεί απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά σε μια αεροπορική μάχη. Ανήκει στην 4η γενιά και μπορεί να ανταγωνιστεί τα δυτικά πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών της 5ης γενιάς.

Τα ρωσικά μαχητικά όπλα περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-αέρος και επιφανείας-αέρος κάθε είδους, πυραύλους κατά πλοίων και βόμβες με λέιζερ, καθώς και ένα κανόνι 30 mm εξοπλισμένο με 150 βλήματα.

Συγκριτικά, το μαχητικό F-22 διαθέτει 4 εξωτερικές πλατφόρμες και 3 εσωτερικές πλατφόρμες για την εκτόξευση πυραύλων και βομβών.

Όσο για τους κινητήρες που παρέχονται στο ρωσικό μαχητικό, εγγυώνται μια εξαιρετική ικανότητα ελιγμών που αυξάνει ή υπερβαίνει τις δυνατότητες όλων των αεροσκαφών τέταρτης γενιάς, επιτρέποντας στο Su-35 να πετά με ταχύτητα 2500 χλμ / ώρα σε υψόμετρο 20.000 μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »