Και οι μετακινήσεις θα γίνονται με την επίδειξη «υγειονομικού διαβατηρίου»
Χθες είδαμε τις πρώτες εικόνες, με τους μαθητές των Λυκείων με το «υγειονομικό διαβατήριο» στο χέρι.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει υποχρεωτική η διεξαγωγή self test και για τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και delivery, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ακολουθήσει και η έξοδος των πολιτών στα χωριά το Πάσχα.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πως δεν μπορεί να απαγορεύσει την έξοδο των εκδρομέων στα χωριά τους το Πάσχα, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε δραματικές επιπτώσεις για τη δημοφιλία της και θα έβλεπε μία δημοσκοπική κατάρρευση, έτσι Μαξίμου και «ειδικοί» εξετάζουν το πλάνο μέσα από το οποίο θα επιτραπεί η έξοδος των πολιτών στα χωριά τους το Πάσχα.

Τις τελευταίες ημέρες ακούστηκαν απόψεις, όπως το να επιτραπεί μόνο για τους εμβολιασμένους, όμως μέχρι στιγμής ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και έτσι δεν προκρίνεται -προς το παρόν- αυτό το σενάριο.

Αντιθέτως η κυβέρνηση στρέφεται στα self test. Ο ακριβής τους ρόλος δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι σε περίπτωση ελέγχου στις πύλες εξόδου των νομών οι πολίτες να μπορούν να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου όπως έχουν πει κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι επιστήμονες, να ζήσουμε ένα Πάσχα διαφορετικό από το περσινό.

Self tests στο λιανεμπόριο

Την ίδια ώρα τα self tests παράλληλα με τον επικουρικό τους ρόλο στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, φαίνεται πως γίνονται, ευρύτερα, το βασικό εργαλείο για το ξεκλείδωμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Τις πληροφορίες που διακινούνταν τα τελευταία 24ωρα, επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό χαρακτήρισε την αρχή της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία χάρις στα self tests ως επιτυχημένη και προανήγγειλε επέκταση του μέτρου των υποχρεωτικών αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, έως τέλος της εβδομάδας, σε λιανεμπόριο, μεταφορές, διανομείς φαγητού.

Αναφερόμενος στα self test ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά πόσο «μεγάλη είναι η χρησιμότητα αυτού του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού το οποίο έχουμε πια στη διάθεσή μας» και συμπλήρωσε πως «αυτό θα επεκταθεί πολύ σύντομα, στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »