Αν ξεφύγει η κατάσταση θα πάρουμε παραπάνω μέτρα
«Τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού είναι μια πηγή ανησυχίας αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται εκεί που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, «όπως στα beach bar, εκεί που χορεύει και τραγουδάει ο κόσμος».

Οι μισοί Έλληνες λένε ότι φταίει ο κορονοϊός για την οικονομία
Μιλώντας στο Star, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σχετικά με την ανησυχία που υπάρχει λόγω των κρουσμάτων με προέλευση τις πύλες εισόδου της χώρας πως σε περίπτωση μεγάλης αύξησης κρουσμάτων θα εξεταστεί το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, «εφόσον υπάρξει σύσταση από τους ειδικούς», αλλά πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο εκεί όπου οι πολίτες είναι καθιστοί, αλλά όπου διασκεδάζουν όρθιοι, κυρίως οι νεότερες ηλικίες.
Για τον ίδιο λόγο απηύθυνε έκκληση στους νέους να μη μεταφέρουν τον ιό στα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Η χαλάρωση είναι κακός σύμβουλος. Προσέχουμε για να περάσει το καλοκαίρι με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις» σημείωσε.

Σχετικά με το αν υπάρχει «κόκκινη γραμμή» (π.χ. για πάνω από 50 κρούσματα) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά το “Ρ” παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Παρακολουθούμε και το ποσοστό επί των εισαγόμενων επισκεπτών. Αν ξεφύγει, τότε θα πάρουμε παραπάνω μέτρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »