Σε ετοιμότητα και η Μόσχα.

Το πρώτο πολυλειτουργικό μέγα-ιατρικό κέντρο για στρατιωτικούς ασθενείς αλλά και πολίτες με κορωνοϊό κατασκευάζεται στο Nizhny Novgorod στην Ρωσία, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 20 Απριλίου 2020, από τον ρωσικό στρατό.   

Δείτε εδώ το βίντεο

Από τις 10 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου, τα πρώτα οκτώ κέντρα θα είναι έτοιμα με προμήθεια και εγκατάσταση όλου του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού και των ιατρών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και τα δεκαέξι ιατρικά κέντρα κατασκευάζονται σε χρόνο ρεκόρ πριν από την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος.  

Οι εργασίες στα εργοτάξια συνεχίζονται όλο το εικοσιτετράωρο. Τώρα όλοι οι μηχανικοί έχουν ολοκληρώσει την τοποθέτηση των θεμελίων και από σήμερα πραγματοποιείται η ανέγερση των κτιρίων-προκάτ.
 

Στην όλη εργασία συμμετέχουν χιλιάδες ειδικοί και οκτακόσια οχήματα.

“Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του στρατιωτικού προσωπικού και των πολιτών μας σε χρόνο ρεκόρ, πρέπει να ολοκληρώσουμε την κατασκευή 16 εξειδικευμένων ιατρικών κέντρων συνολικής χωρητικότητας 1.600 κλινών το καθένα, εξοπλισμένα με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό ο οποίος θα είναι έτοιμος μέχρι τα μέσα Μαΐου», εξήγησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Τιμπούρ Ιβάνοφ.

Τα ιατρικά κέντρα χτίζονται για λογαριασμό του ανώτατου αρχηγείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το έργο εκτελείται από ειδικούς του στρατιωτικού συγκροτήματος του τμήματος άμυνας με τη συμμετοχή των σωμάτων του μηχανικού και άλλων ειδικών. 

Kρίσιμες στιγμές: Η Μόσχα στέλνει μονάδα ”βιολογικού πολέμου” στην Ιταλία – ΝΑΤΟ & ΕΕ εγκατέλειψαν την Ρώμη

Σύμφωνα με τον Ivanov, κάθε κέντρο θα είναι εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών τομογράφων, υπολογιστών, εξοπλισμού αναισθησιολογίας, ενδοσκοπικών συστημάτων και συσκευών οξυγόνου κά.

Για το κέντρο αυτό, δημιουργείται το απαραίτητο απόθεμα ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού και φαρμάκων.
 

Το προσωπικό του ιατρικού κέντρου έχει ήδη καθοριστεί και επί του παρόντος υποβάλλεται σε ειδική εντατική εκπαίδευση στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Η ολοκλήρωση των μέτρων θα παράσχει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια στους ασθενείς του  στρατιωτικού προσωπικού και, αν χρειαστεί και του άμαχου πληθυσμού”, δήλωσε ο Timur Ivanov. 

Ρωσικά οχήματα αναπτύσσονται στην Ιταλία: Η επίλεκτη μονάδα του Β. Πούτιν αναλαμβάνει την αποστολή εξόντωσης του Covid-19 – Bίντεο

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας πρόσθεσε ότι η κατασκευή ιατρικών κέντρων βρίσκεται σε εξέλιξη από το Καλίνινγκραντ έως την  Καμτσάτκα, και το καθήκον του στρατού είναι να εκπληρώσει την αποστολή με “υψηλή υψηλής ευθύνης”.

Παίρνει έκτακτα μέτρα το Κρεμλίνο όπως φαίνεται μετά από πληροφορίες του ρωσικού κλιμακίου στην Βόρεια Ιταλία, το τονίζουμε αυτό, διότι όπως φαίνεται υπάρχουν και σοβαρά θέματα “εθνικής ασφαλείας” που προκαλεί η πανδημία τα οποία άπτονται φυσικά της ασφάλειας του κάθε κράτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »