Αθήνα-Λευκωσία να φέρουν στην Α. Μεσόγειο άμεσα την Ινδία
Aνθελληνικό άξονα δημιουργούν η Τουρκία μαζί με το Πακιστάν. Το Πακιστάν και η Τουρκία συμφώνησαν την Τρίτη να ενισχύσουν τις διακοινοβουλευτικές σχέσεις τους μέσω ενισχυμένης συνεργασίας.

Η συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σεντόπ και του Πακιστανού Προέδρου Asad Qaiser.
Μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Πρόεδρος Asad Qaiser χαρακτήρισε την επίσκεψη του Μουσταφά Σεντόπ και της αντιπροσωπείας του ένα βήμα προόδου στην προώθηση της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ δύο χωρών. Ο ομιλητής είπε ότι οι θρησκευτικές και πολιτιστικές σχέσεις ενώνουν Τουρκία και Πακιστάν.

 

Ο Σεντόπ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ομιλητή Asad Qaiser για την ευγενική υποδοχή που του δόθηκε. Είπε ότι νιώθει πάντα σαν στο σπίτι του κάθε φορά που επισκέπτεται το Πακιστάν.

Είπε επίσης και εδώ είναι το ελληνικό ενδιαφέρον, ότι τα θέματα του Κασμίρ, της Παλαιστίνης και της Κύπρου, ενώνουν Τουρκία και Πακιστάν! Αργότερα, υπεγράφη ένα πρωτόκολλο για τη διακοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Συνέλευσης του Πακιστάν και της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

Η Εθνοσυνέλευση του Πακιστάν και η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας συμφώνησαν καταρχήν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις για θέματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Συμφωνήθηκε επίσης ότι και τα δύο κοινοβούλια θα υποστηρίξουν και θα ενθαρρύνουν αμοιβαίες επισκέψεις και επαφές μεταξύ αντιπροσωπειών που απαρτίζονται από τα μέλη των κοινοβουλίων και θα παροτρύνουν την ενίσχυση των επαφών μεταξύ μόνιμων επιτροπών και των δύο κοινοβουλίων.

Υπενθυμίζουμε ότι Ινδία και Κύπρος σε αντιδιαστολή της συμμαχίας Πακιστάν-Τουρκίας, έχουν αποφασίσει την συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών, πολιτικών, οικονομικών, προξενικών και πολιτιστικών δεσμών, όπως είχε αναφέρει το ινδικό υπουργείο εξωτερικών.

 

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς προβλέπουν τη χρήση τρομοκρατικών ομάδων με έδρα το Πακιστάν, από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε επιθετικά σχέδια κατά της Ινδίας με σκοπό να ενισχύσουν τη δημοτικότητά του Τούρκου προέδρου στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας.

Είναι γνωστό επίσης, ότι Πακιστανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν στην εισβολή της Κύπρου το 1974, και αυτό οφείλει να το θυμόμαστε με περίσσεια προσοχή εν έτει 2021.

Το Πακιστανικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει επίσης στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, η οποία από το 2006 έχει προφανή στόχο την εμπέδωση της “Γαλάζιας Πατρίδας” από την Άγκυρα στην Μεσόγειο.

Κύπρος, Ελλάδα, ΗΠΑ, Αίγυπτος όμως, έχουν τα δικά τους ενεργειακά σχέδια στην Α.Μεσόγειο, με την δημιουργία ενός άξονα που θα μεταβάλλει πλήρως όλα τα τουρκικά σχέδια και τις άνομες επιδιώξεις στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »