Μας δουλεύουν ”μπροστά” στα μάτια μας
Το θέατρο του παραλόγου από τους φιλότουρκους Παλαιστινίους. Ενώ μόλις χθες όπως αποκάλυψε πρώτο στην Ελλάδα το Πενταπόσταγμα, η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) μέσω του πρέσβεώς της στην Τουρκία δήλωσε πως είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία και να συνεργαστεί με την Άγκυρα στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, σήμερα, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi, έκανε δήλωση αναδίπλωσης.

Μάλιστα κάνει επίθεση και στα Ελληνικά ΜΜΕ. Μόνο που την είδηση την έβγαλαν πρώτα Αραβικά και Τουρκικά ΜΜΕ και θα έπρεπε να ήταν προσεκτικός στους χαρακτηρισμούς.

Μήπως κατάλαβαν την γκάφα τους μετά από ένα 24ωρο; Ή μήπως μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας;
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ».

Ο κ. Marwan Toubassi στη δήλωσή του παρακαλεί τα ελληνικά κανάλια και μέσα ενημέρωσης «να είναι προσεκτικά όταν μεταδίδουν επίσημες θέσεις, διασφαλίζοντας ότι οι δηλώσεις δεν μεταφέρονται αποσπασματικά ή δεν παρουσιάζονται εκτός πλαισίου».

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία.

Δάκτυλος της Τουρκίας στην Παλαιστινιακή Aρχή: Zητά από Αθήνα να λάβει θέση στο σχέδιο επέκτασης του Ισραήλ

Όπως μετέδωσε το Πενταπόσταγμα, ο Παλαιστίνιος πρέσβης υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Εργαζόμαστε για την ενίσχυση των σχέσεων σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις ιδέες για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Αυτό ισχύει και στο θέμα της συμφωνίας ΑΟΖ με την Τουρκία. Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο. Έχει και η Παλαιστίνη μερίδιο στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την Τουρκία όσον αφορά το φυσικό αέριο. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με την Τουρκία. Θέλουμε ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα».

Για συντονιστείτε εκεί στην Παλαιστίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »