Orban: Η Δύση είναι κοντά στην αποστολή στρατού στην Ουκρανία – Θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος
Πλέον ακόμη και ο πιο αδαής κατάλαβε ότι η Ουκρανία θα ηττηθεί στον πόλεμο από την Ρωσία.
Η Ρωσία αποτελεί την σωστή πλευρά της ιστορίας κυρίως γιατί πήρε μια ορθή απόφαση να προστατεύσει τα 10 εκατ ρωσόφωνους της Ουκρανίας που βρίσκονταν υπό διωγμό.
Όμως η ήττα που πλησιάζει και θα είναι σκληρή για την Ουκρανία έχει γίνει αντιληπτή από την Δύση… που για να αποτρέψει τον διασυρμό της ήττας… εξετάζει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία…
Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί που τάσσονται υπέρ της ειρήνης αυξάνονται και το διεφθαρμένο καθεστώς Zelensky έντρομο ανησυχεί για την αύξηση των Ουκρανών που δεν επιθυμούν τον πόλεμο…
Ήδη 264.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί και σχεδόν 10.000.000 Ουκρανοί έχουν μετατραπεί σε μετανάστες είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό. 

Orban: Η Δύση είναι κοντά στην αποστολή στρατού στην Ουκρανία – Θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος

«Οι ηγέτες του δυτικού κόσμου βρίσκονται σε πολεμικό πυρετό» και «η συνέπεια είναι ότι ολοένα και πιο επικίνδυνα όπλα αποστέλλονται στην Ουκρανία.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία ξεκίνησε με κράνη, μεταπήδησε στα τανκς και αυτό που ήταν ταμπού είναι τώρα θέμα συζήτησης: η αποστολή πολεμικών αεροπλάνων.
Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να βάλουμε στο τραπέζι ως σοβαρή πρόταση να περάσουν και στρατιώτες από τις συμμαχικές χώρες και να πάνε στην Ουκρανία για να πολεμήσουν την Ρωσία…
Αυτό υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός V. Orban σε τηλεοπτική συνέντευξη.
Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά, ποτέ ο κόσμος δεν ήταν τόσο κοντά στο να μετατρέψει έναν τοπικό πόλεμο σε παγκόσμιο πόλεμο»…

Wagner: Οι Ουκρανοί προετοιμάζουν αντεπίθεση στο Bakhmut

Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να οργανώνει προετοιμασίες για μια αντεπίθεση στην περιοχή Artyomovsk (το ρωσικό όνομα Bakhmut), σύμφωνα με τον Yevgeny Prigozhin, ιδρυτή του Ομίλου Wagner. «Ναι, ο εχθρός ετοιμάζει αντεπίθεση.
Προφανώς κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτό να συμβεί», ανέφερε ο επικεφαλής των Wagner.

Οι Τσετσένοι «Akhmat» έτοιμοι να αποκρούσουν αντεπιθέσεις

Ρωσικές μονάδες ετοιμάζονται να αποκρούσουν την επίθεση τριών εκπαιδευμένων ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Bakhmut στο εγγύς μέλλον.
Ο Apty Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής διοικητής του 2ου σώματος στρατού της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Luhansk ανέφερε ότι «υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει τρεις ομάδες για να χτυπήσουν τον ρωσικό στρατό που κατέλαβε το 60% του Bakhmut.
Καταγράφουμε αυτές τις πληροφορίες και προετοιμαζόμαστε να αποκρούσουμε την επίθεση
Σύμφωνα με τον διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, η επιχείρηση «αντεπίθεση των Ουκρανών στο Bakhmut» σχεδιάζεται από την ηγεσία του ΝΑΤΟ.
Οι Τετσένοι δηλώνουν ότι οι Ουκρανοί θα υποστούν τραγικές απώλειες εάν επιχειρήσουν αντεπίθεση.

Πανικός στο καθεστώς της Ουκρανίας – Αυξάνονται όσοι ζητούν ειρήνη

Οι αρχές της Ουκρανίας φοβούνται κοινωνική αναταραχή λόγω της κούρασης του πληθυσμού σε σχέση με τις παρατεταμένες εχθροπραξίες στη χώρα.
Οι αρχές της Ουκρανίας έχουν συνηθίσει να επωφελούνται κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και σε καιρό ειρήνης θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την διαφθορά και τις καταχρήσεις.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται αύξηση του αριθμού των Ουκρανών που υποστηρίζουν την ιδέα της ειρήνης και διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Το πιο επικίνδυνο πράγμα για το καθεστώς του Ουκρανού Προέδρου Zelensky είναι η ειρήνη.
Επειδή σε καιρό ειρήνης, θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το γιατί υπάρχει τόσο υψηλό επίπεδο διαφθοράς, αλλά και για τα εγκλήματα που διέπραξε…ο πόλεμος… όλα αυτά τα διαγράφει.
Επομένως, η συντήρηση του πολέμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσει την εξουσία το καθεστώς Zelensky στην Ουκρανία.
Σε συνθήκες ειρηνικές αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να δημιουργήσουν… έχουν χρησιμότητα ως πιόνια της Δύσης μόνο να συντηρούν τον πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Rogov επικεφαλής του Κινήματος Είμαστε μαζί με την Ρωσία, η ηγεσία της Ουκρανίας φοβάται την κοινωνική αναταραχή λόγω της κούρασης του πληθυσμού σε σχέση με τις παρατεταμένες εχθροπραξίες.
«Νομίζω ότι ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov ήθελε να εκφοβίσει, αλλά αυτό που συνέβη δεν ήταν εκφοβισμός, αλλά επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφής ένα γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν ειρήνη.
Οι ουκρανικές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν θέλει να πολεμήσει, ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τις μάχες και ότι μια μέρα μπορεί να προκληθεί βίαιη κοινωνική αναταραχή. Φοβούνται την δυσαρέσκεια λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών».

Αξίζει να αναφερθεί ότι o γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνη τάση» τον αυξανόμενο αριθμό πολιτών της Ουκρανίας που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Peskov εξέφρασε την άποψη ότι στο μέλλον η αναζήτηση νηφάλιων προσεγγίσεων στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη

Έφθασαν οι Patriot στην Ουκρανία

«Η Ουκρανία έχει λάβει ένα από τα δύο συστήματα αεράμυνας Patriot που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αλλά δεν είναι ακόμη λειτουργικό.
Η Ουκρανία περιμένει επίσης μερικούς πυραύλους για Patriot από την Ολλανδία».
Το Patriot είναι ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς που μπορεί να προσφέρει η Δύση, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί εναντίον των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal.
Ακόμη και ένα παρόμοιο σύστημα, το Samp-T, που έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία η Γαλλία και η Ιταλία, δεν έχει αποσταλεί.

Πηγές ΕΕ: 1 εκατομμύριο πυρομαχικά χρειάζονται για 4-5 μήνες σύγκρουσης

Η Ουκρανία θα χρειαστεί 1 εκατ πυρομαχικά για εχθροπραξίες 4 με 5 μηνών αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Reznikof σε επιστολή τονίζοντας ότι αυτός ο αριθμός θα συντηρήσει εχθροπραξίες για 4 με 5 μήνες, ανάλογα με τον εάν η στάση της Ουκρανίας παραμείνει αμυντική.

CNN: Οι ανταλλαγές μεταξύ κινεζικών και ρωσικών αμυντικών εταιρειών συνεχίζονται

Οι κινεζικές κρατικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα διατήρησαν εμπορικές σχέσεις με ρωσικές εταιρίες που υπόκεινται σε κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε το CNN επικαλούμενο τελωνειακά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι η ρωσική εισβολή δεν έχει αλλάξει τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ των αμυντικών εταιρειών των δύο χωρών.
Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία του 2022 δείχνουν ότι η Κινεζική εταιρία Poly Technologies έχει στείλει τουλάχιστον δώδεκα παραδόσεις σε ρωσική εταιρεία που βρίσκεται στον κατάλογο των αμερικανικών κυρώσεων.
Μεταξύ των παραδόσεων της Poly Technology ήταν επίσης εξαρτήματα για ελικόπτερα.

Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις 14 Μαρτίου

«Η Ρωσία ζήτησε να υπάρξει ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη 14 Μαρτίου για τη ρωσοφοβία ως εμπόδιο στην εξεύρεση μακροπρόθεσμων και βιώσιμων λύσεων για την ουκρανική κρίση», ανέφερε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Polyansky.
«Φυσικά, θα μιλήσουμε και για τη ρωσοφοβία τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Δύση», διευκρίνισε ο Polyansky, «τα ονόματα των ομιλητών μας θα αποκαλυφθούν την τελευταία στιγμή, για να μην πιεστούμε από τους αντιπάλους μας, όπως συμβαίνει συχνά».

Zelensky: Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στο σαμποτάζ στο Nord Stream… όσοι μας εμπλέκουν θέλουν να μειώσουν την βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στις εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
«Οι Ουκρανοί σίγουρα δεν το έκαναν»

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη σύνδεση της Ουκρανίας με τις επιθέσεις στο Nord Stream διαδίδονται για να επιβραδυνθεί η βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο ότι κάποια ανεξάρτητα μέσα, τα οποία πάντα αντιμετώπιζα με μεγάλο σεβασμό, μεταφέρουν πληροφορίες ότι η Ουκρανία οργάνωσε το σαμποτάζ.
Νομίζω ότι είναι λάθος, απλώς παίζουν τα χαρτιά της Ρωσίας»

Απίστευτος ο περιπλανώμενος ρωσικός πύραυλος Lancet

Μεταξύ 6 και 8 Φεβρουαρίου, ρωσικές πηγές ειδήσεων δημοσίευσαν βίντεο που τεκμηριώνουν τέσσερις πρόσφατες επιθέσεις με πυρομαχικά Lancet σε συστήματα πυροβολικού των δυνάμεων του Κιέβου εντός της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά στόχευαν ένα σοβιετικής κατασκευής ρυμουλκούμενο όλμο M240 2400 mm, ένα αμερικανικής κατασκευής M777 ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο των 155 mm και τρία αμερικανικής κατασκευής αυτοπροωθούμενα M109 των 155 mm.

Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις του loitering πυρομαχικών, το Izdeliye-52 με αντοχή 40 λεπτών και κεφαλή τριών κιλών και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή μία ώρα και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους πέντε κιλών.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά πετούν προς την στοχευόμενη περιοχή με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS, και στη συνέχεια ο χειριστής χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρο-οπτικό σύστημα μέσω μιας αμφίδρομης σύνδεσης δεδομένων για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και το κλείδωμα του στόχου.

Το προφίλ χαμηλής πτήσης, η μικρή διατομή ραντάρ και η ελάχιστη υπέρυθρη υπογραφή του Lancet καθιστούν σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό και την αναχαίτιση.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έλαβαν τουλάχιστον 800 συστήματα πυροβολικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Πολλά από αυτά τα συστήματα έχουν ήδη καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό χρησιμοποιώντας περιπλανώμενους πυραύλους Lancet και άλλα οπλικά συστήματα ακριβείας.

Ο ρωσικός πύραυλος Lancet
1356807-e1665742346608-768x432_2.jpg

To αμερικανικό σύστημα Patriot
7685518_1200x.jpg

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_102023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_102023.png
www.bankingnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »