Έντονη ανησυχία στο Βερολίνο

Μετά από 11 περίπου μήνες, ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με αμείωτη σφοδρότητα. Oι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ανησυχούν για τις απώλειες του Κιέβου στις μάχες εναντίον των δυνάμεων της Ρωσίας στην πόλη Μπαχμούτ.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (BND), σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, εκτιμούν ότι ο στρατός της Ουκρανίας χάνει τριψήφιο αριθμό στρατιωτών καθημερινά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε ομάδα Γερμανών βουλευτών, που ασχολείται με θέματα ασφαλείας, κατά την διάρκεια μυστικής συνάντησης που είχαν αυτή την εβδομάδα.

Η BND προειδοποίησε ότι η κατάληψη του Μπακχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις θα έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς ενδέχεται να επιστρέψει στην Ρωσία να πραγματοποιήσει περαιτέρω προελάσεις.

 

Φυσικά δεν έλειψαν και οι  επιθέσεις προς την Μόσχα από το περιοδικό Spiegel το οποίο αναφέρει ότι “ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τους στρατιώτες του στο Μπαχμούτ σαν κρέας για τα κανόνια.”

Οι δυνάμεις που πολεμούν  για την Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχο τους, την Κλισιίφκα, έναν μικρό οικισμό νότια της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.

 

Στο μεταξύ Βρετανία και Καναδάς σχεδιάζουν την αποστολή σημαντικού αριθμού αρμάτων μάχης και α/Κ πυροβόλων στην Ουκρανία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »