Το αμερικανικό ΥΠΑΜ έδωσε στην δημοσιότητα το βίντεο

Πλήρης επιβεβαίωση του pronews.gr καθώς βίντεο που δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό ΥΠΑΜ αποδεικνύει ότι το ρωσικό Su-27 δεν χτύπησε το αμερικανικό MQ-9 Reaper αλλά «απελευθέρωσε» καύσιμα μπροστά του με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά ο έλικας.

Η κατάρριψη του αμερικανικού drone είχε λάβει χώρα πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας σε απόσταση 100 χλμ. από την Κριμαία σε διεθνή ύδατα.

Από την αρχή το pronews.gr είχε τονίσει ότι η άποψη πως κτύπησε το Su-27 τον κινητήρα ή το φτερό του MQ-9 Reaper «δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, καθώς κανένας πιλότος σύγχρονου μαχητικού δεν διακινδυνεύει την ασφάλειά του αεροσκάφους για να προκαλέσει την κατάρριψη ενός απλού drone».

Στο βίντεο ντοκουμέντο το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος διακρίνεται να ρίχνει καύσιμα στο drone MQ-9. Το βίντεο κόβεται προς στιγμήν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η εικόνα επιστρέφει, και είναι εμφανές ότι ο έλικας έχει πάθει ζημιά.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα στιγμιότυπα μετά την ρίψη των καυσίμων των οποίων το βάρος είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Kάποιοι (κυρίως οι Αμερικανοί) ισχυρίζονται ότι το ρωσικό μαχητικό ακούμπησε, ή ήρθε σε επαφή με το drone.

Mε βάση τους κανόνες της Φυσικής αυτό είναι αδύνατον. Το μαχητικό έχει ταχύτητα την συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον 750 χ.λ.μ την ώρα και το drone πετάει και αυτό με ταχύτητα περίπου 350 χ.λ.. την ώρα. Η παραμικρή επαφή θα το διέλυε. Δεν θα συνέχιζε να πετάει και σίγουρα δεν θα υπήρχε λήψη από την κάμερα.

 

Τα συντρίμμια του αμερικανικού drone, ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακτήσει η Ρωσία, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αποδείξει την εμπλοκή, των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ η Ουάσινγκτον επεσήμανε ότι ερευνά τα κίνητρα της Μόσχας στο περιστατικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »