Είναι πάντοτε χρήσιμη η πολιτική άποψη του δικηγόρου Κομοτηνής Παύλου Αλτίνη. Δεν θα μπορούσε να μην είναι χρήσιμη η άποψή του λοιπόν για το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ:

Ο Μητσοτάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, βοήθησε τον Μπάιντεν (δηλαδή τα αφεντικά του Μπάιντεν) στο θέμα της μοιρασιάς του Αιγαίου με την Τουρκία. Ο Μητσοτάκης έδειξε ότι είναι πλήρως υποταγμένος και έτοιμος να δεχθεί τα πάντα, άρα και το μοίρασμα του Αιγαίου!!!!

Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, αντέδρασαν πολύ χλιαρά στην δήλωση υποταγής του Μητσοτάκη. Άρα, έδειξαν ότι και αυτά είναι υποταγμένα και θα δεχθούν το μοίρασμα του Αιγαίου, με ορισμένες αντιδράσεις του τύπου “νάχαμε να λέγαμε και δήθεν”.

Άρα, ο Μπάιντεν, δηλαδή τα αφεντικά του, μπορούν να πουν σε οποιονδήποτε στις ΗΠΑ, ο οποίος “οποιοσδήποτε” μπορεί να μην συμφωνεί με το “ρίξιμο” της Ελλάδος, ισχυριζόμενος ότι το “ρίξιμο” σπρώχνει την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας, τα εξής:

“Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος η Ελλάδα να πάει με την Ρωσία, διότι κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν αντιδρά παρά για το θεαθήναι.”!

Τα αφεντικά των ΗΠΑ μπορούσαν, και μπορούν, να εξαναγκάσουν την Ελλάδα να δεχθεί το μοίρασμα του Αιγαίου και με άλλον τρόπο. Να βάλουν τον Μητσοτάκη και τους λοιπούς της Βουλής να το παίξουν “πολεμιστές”, να “στήσουν” έναν Ελληνοτουρκικό πόλεμο, να στηρίξουν με νύχια και με δόντια την  Τουρκία (σε μια εποχή που Ελλάδα έστειλε όπλα της από τα νησιά στην Ουκρανία), να εξασφαλίσουν την ήττα της Ελλάδος στον πόλεμο αυτόν και η Τουρκία, ως νικήτρια, να πάρει ως λάφυρα το μισό Αιγαίο.

Αν όμως εφαρμοστεί αυτό το σενάριο, υπάρχει ο απρόβλεπτος παράγων που λέγεται “Πούτιν”. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος τι θα κάνει ο Πούτιν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο “λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.

Άρα, ο Ελληνό-τουρκικός πόλεμος, ως μέθοδος μοιρασιάς του Αιγαίου, μάλλον δεν βολεύει σήμερα τα αφεντικά των ΗΠΑ.

Το σενάριο του Ελληνό-τουρκικού πολέμου δεν βολεύει και για έναν επιπλέον λόγο τα αφεντικά των ΗΠΑ. Σήμερα προσπαθούν να πείσουν τους Ουκρανούς, τους Φινλανδούς και τους Σουηδούς (και άλλους ήδη μέλη του ΝΑΤΟ), ότι το να είσαι στο ΝΑΤΟ παρέχει ασφάλεια και ότι υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ. Αυτή η ειδυλλιακή εικόνα του ΝΑΤΟ καταρρίπτεται αν δύο μέλη του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Τουρκία, αρχίσουν πόλεμο μεταξύ τους.

Άρα, το σενάριο της μοιρασιάς του Αιγαίου δι’ Ελληνό-τουρκικού πολέμου σήμερα δεν βολεύει τα αφεντικά των ΗΠΑ.

Γι’ αυτό και τέθηκε σε εφαρμογή το σενάριο της δηλώσεως υποταγής από τον Μητσοτάκη και από τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.

Θα βρεθεί λοιπόν μία δικαιολογία (π.χ. ενεργειακή κρίση, δημιουργία πολυεθνικών εταιριών με μετόχους και Ελληνικές και Τουρκικές εταιρίες και άλλες πολυεθνικές εταιρίες, τα ΜΜΕ θα κόπτονται για το πόσο καλό είναι το “εταιρικό σχήμα” κλπ.) και θα λυθεί το “μέγα” πρόβλημα που είναι ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!!!!!!

Τι άλλο θα μπορούσε να ενδιαφέρει ένα κατεστημένο, στελεχωμένο από υλιστές, που δεν αποδέχονται την ύπαρξη Θεού, ηθικής, έθνους, παράδοσης και βλέπουν την οικογένεια ως συμμορία, τα μέλη της οποίας δεν τα δένει η αγάπη αλλά το συμφέρον;

Πόσο λάθος κάνω κάνοντας τις παραπάνω σκέψεις και καταλήγοντας στα παραπάνω συμπεράσματα;

Ας συνεχίσουμε τη γιορτή

Δεν έχει κοπάσει ο θλιβερός απόηχος της επισκέψεως Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ!

Διαβάστε παρακάτω, την δημοσίευση από το σάιτ  dikografies.blogspot.com της κ. Μαίρης Μπενέα:

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, λάβαμε την παρακάτω επιστολή από ανώτατο δικαστικό λειτουργό ε.τ, που επιθυμεί, να διατηρήσει την ανωνυμία του, για ευνόητους λόγους…

Τη δημοσιεύουμε αυτούσια! Αναφέρει:

“Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να χαλάσω το εορταστικό κλίμα της ημέρας, που προκύπτει από το χειροκρότημα, που θα κοστίσει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια για τα F-35. Τον καλό πελάτη τον χειροκροτάς και τον προσέχεις. Αυτό γίνεται παντού από τα μοδιστράδικα μέχρι τα μπουζούκια. Και ‘μεις, όπου πάμε, ψωνίζουμε όπλα και μας αγαπούν.Όμως θα ΄θελα να αφήσω εδώ, ευλαβικά, τις εξής πληροφορίες ελάσσονος σημασίας:

Η Ελλάδα σύμφωνα με το Ευρωκοινοβούλιο είναι στην τελευταία θέση της Ελευθερίας του τύπου. Η βενζίνη σήμερα στην Αλόννησο έχει 2,60. Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά της ηπείρου. Η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Ο αριθμός των νοσοκόμων, που αναλογούν σε 1000 κατοίκους στα νοσοκομεία είναι, που μας κατατάσσουν στην τελευταία θέση της Ευρώπης. Πιο κάτω από μας είναι η Τουρκία και το Μεξικό. Πιο πάνω η Κόστα Ρίκα. Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. για την ισότητα των φύλων πριν λίγες μέρες. Πρωταθλήτρια στις γυναικοκτονίες για φέτος. Στην τελευταία θέση η Ελλάδα, μεταξύ 70 χωρών, για το δημογραφικό πρόβλημα. Στον Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας (2021) η Ελλάδα ήταν 68η. Στον Παγκόσμιο Δείκτη Υγείας μεταξύ 93 χωρών, για τις οποίες συγκεντρώθηκαν στοιχεία η Ελλάδα ήταν 66η.Έχουμε ρεκόρ 28 χρόνων στον πληθωρισμό. Πεντακόσια νοικοκυριά τη μέρα αντιμετωπίζουν διακοπή ρεύματος.Λεπτομέρειες.Ας συνεχίσουμε τη γιορτή…

Tο ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν για αυτοπροβολή και “εντυπωσιασμό” καθυστερημένων νέο-Ελλήνων…

Διαβάζουμε επίσης στο σάιτ της ομογένειας των ΗΠΑ kalami.us:

Η πρόσκληση στον Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, έγινε αφού πρώτα τακτοποιήθηκε το ζήτημα της λεγόμενης “’αμυντικής συμφωνίας”’ ΗΠΑ-Ελλάδας, που είναι υποτιμητική και χωρίς ανταλλάγματα για την Ελλάδα, η οποία παραχωρεί βάσεις όπου επιθυμούν οι ΗΠΑ. Επίσης, για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει 3.5 δισ. δολ. για την αγορά 20 F-35 – με αυθαίρετη απόφαση Μητσοτάκη – που θα παραδοθούν 2030…

Υποβαθμισμένη (Λευκό Οίκο) η επίσκεψη Μητσοτάκη, αγνοήθηκε από ΜΜΕ των ΗΠΑ… Το μεγάλο λάθος με παρασημοφόρηση “ημέτερων”’ και το “’βρισίδι” Ομογένειας.

Αγνόησαν την επίσκεψη Μητσοτάκη τα αμερικάνικα ΜΜΕ, ήταν υποβαθμισμένη από τον Λευκό Οίκο. Δεν δόθηκε και συνέντευξη Τύπου, π.χ. στον κήπο Λευκού Οίκου, όπως τότε (Οκτ. ’17), με πρωθυπουργό Τσίπρα και πρόεδρο Τραμπ, που είχε καλυφθεί “ζωντανά” τηλεοπτικά, από ΟΛΑ τα “κανάλια” παναμερικάνικης εμβέλειας, πράξη πολύ σημαντική για την προβολή της Ελλάδας σε παναμερικάνικο επίπεδο. Τώρα, ούτε δόθηκε – έστω – μικρή συνέντευξη Τύπου μέσα στον Λευκό Οίκο. Και αυτό επειδή η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη δεν αξιολογήθηκε ως σημαντική από πλευράς ΗΠΑ.

Συγκριτικά, υπάρχει τεράστια διαφορά, επειδή, άλλο το “’σε βλέπω μέσα στο γραφείο μου στο Λευκό Οίκο”’ και άλλο το “δίνουμε και κοινή συνέντευξη Τύπου με ζωντανή παναμερικάνικη τηλεοπτική κάλυψη”!

Αγνόησαν τα αμερικάνικα ΜΜΕ και την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

O κ. Μητσοτάκης, ούτε πήρε κάτι – για την Ελλάδα – από την Ουάσιγκτον, ούτε ζήτησε, ούτε διεκδίκησε. Κατά συνέπεια το ταξίδι του ήταν μόνο για αυτοπροβολή και “εντυπωσιασμό” καθυστερημένων νέο-Ελλήνων…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »