Προς κλιμάκωση
Aιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός των Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών στη Λιβύη.

Ο Στρατάρχης Χαφτάρ, συναντήθηκε στην περιοχή Al-Rajma της Βεγγάζης με τον Αμπάς Κάμερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κάμερ επαίνεσε τις προσπάθειες του LNA για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επανέλαβε την εκτίμηση της Αιγύπτου για τον θετικό ρόλο του Xαφτάρ, ο οποίο
ς με τη σειρά του έδωσε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στην αιγυπτιακή ηγεσία, τον στρατό και τον λαό, για τον εξέχοντα ρόλο τους στην υποστήριξη όλων των αραβικών ζητημάτων γενικά και της επίλυσης κρίσεων της Λιβύης ειδικότερα.
Η Αίγυπτος υιοθετεί μια στρατηγική για το άνοιγμα σε όλα τα κόμματα της Λιβύης που υποστηρίζουν μια πολιτική λύση, ως μέρος της υποστήριξής της για προσπάθειες εξάλειψης της κρίσης στη χώρα.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε νωρίτερα μια πρωτοβουλία, που ονομάστηκε Διακήρυξη του Καΐρου, η οποία θέτει ένα ψήφισμα ως βάση για την επίλυση της σύγκρουσης της χώρας, βασιζόμενη σε προηγούμενες διεθνείς προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της διάσκεψης του Βερολίνου.

 

Η επίσκεψη μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πληροφορίες μας από την Λιβύη αναφέρουν πως ο Χαφτάρ θα ζητήσει και άλλα οπλικά συστήματα για τον LNA.

Όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα, το αεροδρόμιο της Μισράτα χρησιμοποιείται de facto από την Τουρκία ως αεροπορική βάση και χώρος για την υποστήριξη όπλων και πυρομαχικών των τζιχαντιστών κατά του στρατηγού Χαφτάρ και κατά της Αιγύπτου στο άμεσο μέλλον.

Η Αίγυπτος όπως δείχνουν τα νέα δεδομένα, δεν πρόκειται να αφήσει έτσι την κατάσταση. Η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου έχει τώρα ικανά πυρομαχικά που μπορούν να διατρήσουν στόχους ενισχυμένου σκυροδέματος, καθώς παρέλαβε ρωσικές βόμβες ακρίβειας AASM Hammer και SCALP-EG (Storm Shadow) και πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, που φορτώθηκαν ήδη σε αεροσκάφη MIG.

Αντίδραση από Τουρκία

Ταυτόχρονα έχουμε και αντίδραση από την Τουρκία. Σύμφωνα με αραβικές πηγές, η Τουρκία στέλνει 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά MiG-29 στη Λιβύη.

Eιδικοί αναφέρουν ότι αργά ή γρήγορα, MiG-29 θα συγκρουστούν με τουρκικά F-16. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο LNA, χρησιμοποιώντας MiG-29, κατάφερε να εκκαθαρίσει την αεροπορική βάση Aλ Βατίγια από τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »