Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού έχουν δημιουργήσει ακραίες καταστάσεις με πολλές από αυτές να καταλήγουν ακόμη και σε πυροβολισμούς κατά άοπλων ανθρώπων και άγριοι ξυλοδαρμοί από την Αστυνομία.

Ο παραλογισμός της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, αλλά πιο πολύ ο παραλογισμός των μέτρων καταστολής κατά των πολιτών που αντιτίθεται στη χρήση της είναι ενδεικτικός στις παρακάτω περιπτώσεις.

Στη μικρή κοινότητα του Haliburton, στο Οντάριο του Καναδά, ένας 73χρονος άνδρας πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε από την επαρχιακή αστυνομία του Οντάριο επειδή δεν φορούσε μάσκα! Στις 15 Ιουλίου 2020, ο άντρας πήγε σε ένα τοπικό μανάβικο να ψωνίσει χωρίς να φορά μάσκα.

Ακολούθησε διαμάχη με υπαλλήλους του καταστήματος, με αποτέλεσμα ο άντρας να αποχωρήσει.

Το κατάστημα κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ωστόσο, οι αξιωματικοί έφτασαν αφού ο άντρας είχε φύγει. Η αστυνομία βρήκε ωστόσο τον τόπο κατοικίας του κι όταν έφτασε στο σπίτι του, αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους ζητώντας του να βγει έξω. Όταν εκείνος βγήκε, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Ο ίδιος δεν έφερε επάνω του όπλο, και δεν φάνηκε να αποτελεί απειλή για την αστυνομία.

Στη Βικτώρια της Αυστραλίας, οι απαγορεύσεις λόγω COVID-19 ανταγωνίζονται ακόμη και τους περιορισμούς μιας στρατιωτικής δικτατορίας.

Οι άνθρωποι επιτρέπεται να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους μόνον για μια ώρα την ημέρα, δεν μπορούν να ταξιδέψουν πάνω από 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους ενώ υπόκεινται σε πολλούς ακόμη περιορισμούς.

Σε ένα viral πλέον βίντεο, η αστυνομία της Μελβούρνης επιτίθεται σε μια νεαρή γυναίκα στο δρόμο, να την ρίχνει στο έδαφος, να την πνίγει μέχρι σχεδόν αναισθησίας και να την κλωτσάει στο στήθος.

Κατά το διάστημα αυτό, το άτομο που έκανε την βιντεοσκόπηση έλεγε στους αστυνομικούς να αφήσουν τη γυναίκα. Κρίνοντας από το βίντεο, όλα έγιναν επειδή η γυναίκα δεν φορούσε μάσκα!

Καθώς είχε εξαίρεση για ιατρικούς λόγους, κάτι που η ίδια είπε στην αστυνομία όταν την πλησίασαν, οι αστυνομικοί δεν είχαν καμία νομική βάση για να την εξαναγκάσουν να φορέσει.

Για να βιαιοπραγήσουν φυσικά, ούτε λόγος. Η αστυνομία της Μελβούρνης διεξάγει τώρα εσωτερική έρευνα για τη χρήση βίας από τους αξιωματικούς της.

Σε ένα εστιατόριο στην Καλιφόρνια, δύο άνδρες είχαν καθίσει για φαγητό όταν ήρθαν αντιμέτωπο με έναν άνδρα και μια γυναίκα που τους φώναζαν επειδή δεν φορούσαν μάσκες «Φάτε με τις μάσκες!»

Όταν το ζευγάρι αρνήθηκε να υπακούσει στην παράλογη αυτή προσταγή, η γυναίκα εξοργίστηκε και έριξε καυτό καφέ στο πρόσωπο ενός από τους άνδρες. Τελικά, κλήθηκε η αστυνομία και η κατάσταση αποκλιμακώθηκε με μία απλή «συγγνώμη».

Στην Βόρεια Καρολίνα, ο Τσαρλς Ρεντέλ Μούντι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στην υπαίθρια αγορά της πόλης του επειδή δεν φορούσε μάσκα!

Στο Florida Keys, οδηγός του λεωφορείου, εξοργίσθηκε, εγκατέλειψε τη θέση του, άρπαξε μια μεταλλική ράβδο και προσπάθησε να επιτεθεί σε άντρα που έβγαλε την μάσκα του για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Ευτυχώς ο άντρας ξέφυγε χωρίς τραυματισμό και κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει το περιστατικό. Λίγο αργότερα, ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και κατηγορήθηκε για επίθεση.

Ο επαχθής νόμος για υποχρεωτική χρήση μάσκας τέθηκε σε ισχύ στην επαρχία του καναδικού Κεμπέκ στις 18 Ιουλίου του 2020. Εκείνη την ημέρα, ένας άντρας μπήκε σε ένα εστιατόριο χωρίς μάσκα και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, είπαν στον άντρα να φύγει από το εστιατόριο.

Προσπάθησε να τους ενημερώσει ότι είχε θέμα υγείας.

Η συνάντηση τελείωσε με τον άνδρα -ο οποίος δεν είχε εμπλακεί σε βίαιες επιθέσεις, απειλές ή προφανή πρόκληση βίας- να ψεκάζεται με σπρέι πιπεριού από την αστυνομία και να πέφτει στο έδαφος.

Η φίλη του, που βρισκόταν ακριβώς πίσω του και βιντεοσκόπησε το περιστατικό, φώναζε στα γαλλικά, «Για μια μάσκα, για μια μάσκα όλα αυτά». Όλο αυτό το διάστημα, οι αστυνομικοί χτυπούσαν τον φίλο της. Αργότερα ο άντρας εκδιώχθηκε από το εστιατόριο και κατηγορήθηκε για αντίσταση κατά της Αρχής!!!

Στις 27 Ιουλίου 2020, σε ένα πάρκο σκυλιών στο Σαν Ντιέγκο. Μια γυναίκα πλησίασε ένα ζευγάρι που δεν φορούσε μάσκες, και άρχισε να τους φωνάζει γι’ αυτό. Το ζευγάρι δεν ανταποκρίθηκε στην επιθετικότητα, κάτι που τρέλανε τη θυμωμένη γυναίκα.

Λίγο αργότερα, επέστρεψε με σπρέι πιπεριού και ψέκασε με αυτό το ζευγάρι και το σκυλί τους. Παρόλο που η Καλιφόρνια έχει αναγκαστικό νόμο για υποχρεωτική χρήση μάσκας, αυτό δεν ισχύει για άτομα που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Το ζευγάρι έπρεπε να νοσηλεύτηκε ενώ η τρελή αναζητείται μέχρι σήμερα από την αστυνομία.

Αστυνομικοί τον κτύπησαν μέχρι θανάτου

Ο Τζιοβάνι Λόπεζ ήταν οικοδόμος από τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού. Στις 4 Μαΐου 2020, ο Λόπεζ συνελήφθη βίαια υπό την απειλή όπλου από την αστυνομία επειδή δεν φορούσε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Αν και η αστυνομία υποστηρίζει ότι αντιστάθηκε στη σύλληψη, τα πλάνα του βίντεο από τη σκηνή καθώς και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων φέρονται να αντικρούουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Όταν η οικογένειά του πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να τον βγάλει από τη φυλακή, ενημερώθηκε ότι είχε μεταφερθεί στο δημόσιο νοσοκομείο για να ενημερωθεί στη συνέχεια πως ο Λόπεζ είχε ήδη πεθάνει από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι με αμβλύ αντικείμενο. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις στο Μεξικό.

Τους κήρυξαν… ανεπιθύμητους!

Ο Ερο Γιάντζεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Οι γιατροί του τον έχουν συμβουλεύσει να μην φοράει μάσκα, να παίρνει άφθονο καθαρό αέρα, να ασκείται καθημερινά και να κάνει διαλείμματα όποτε τα χρειάζεται. Ενώ βρισκόταν έξω με τη σύζυγό του σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο, έπρεπε να καθίσει. Έτσι κάθισε στα σκαλιά του εν λόγω εμπορικού.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου οι φρουροί του είπαν πως δεν μπορούσε να καθίσει εκεί και πως έπρεπε να φύγει άμεσα από το εμπορικό κέντρο. Το ζευγάρι προσπάθησε να εξηγήσει ότι ο Έρο πάσχει από καρκίνο και πως έπρεπε να ξεκουραστεί.

Παρόλα αυτά η ασφάλεια όχι μόνο έδιωξε τους Γιάντζεν από το εμπορικό κέντρο αλλά τους είπε και πως είναι… δια βίου ανεπιθύμητοι. Το ζευγάρι συμμορφώθηκε και έφυγε από το εμπορικό κέντρο. Τα βάσανά τους δεν είχαν ωστόσο τελειώσει.

Καθώς οι Γιάντζεν πλησίαζαν στο αυτοκίνητό τους, άνδρες της ασφάλειας τους είχαν στήσει ενέδρα. Οι «νταήδες» έσπασαν το αυτοκίνητο ενώ η Κάρολ Γιάντζεν ξυλοκοπήθηκε άγρια. Η αστυνομία έφτασε σύντομα και συνέλαβε την Κάρολ.

Οι φρουροί ισχυρίστηκαν ότι τους έφτυσε και την κατηγόρησαν για επίθεση. Λέγεται ότι αυτό δεν υποστηρίζεται από πλάνα κάμερας, τα οποία ως δια μαγείας διαγράφηκαν από το αρχείο του εμπορικού κέντρου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »