Αποδέχεται “αμάσητη” την τουρκική προπαγάνδα η Δύση
Ηγερμανοκρατούμενη ΕΕ αφού απέτυχε παταγωδώς να εφαρμόσει την επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ, τώρα καλεί εκτάκτως έρευνα για “εγκλήματα πολέμου” από τις δυνάμεις του Χαφτάρ μετά την ανακάλυψη μαζικών τάφων αποσιωπώντας για τα όργια της Άγκυρας στη Λιβύη όλο αυτό το διάστημα.

Στην Τρίπολη τουρκική αντιπροσωπεία – Συντονίζουν προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε την διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας μετά την ανακάλυψη μαζικών τάφων στην πόλη Tarhuna της Λιβύης, η οποία ήταν υπό τον έλεγχο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Στρατού (LNA) έως τις 5 Ιουνίου 2020.

Ο Μπορέλ από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι “η ανακάλυψη οκτώ μαζικών τάφων στην περιοχή Tarhuna είναι θέμα σοβαρής ανησυχίας”, (ενώ οι εκατοντάδες νεκροί Λίβυοι, οι βιασμένες γυναίκες και οι τραυματίες από τη δράση των Σύριων μισθοφόρων που πληρώνει ο Ερντογάν, δεν συνιστούν απολύτως τίποτα για τον ίδιο).

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια ενδελεχή έρευνα για να επαληθευτούν τα ευρήματα που βρέθηκαν και στη συνέχεια να προσαχθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Τονίζεται ότι αυτήν την στιγμή ολόκληρο συνεργείο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu ευρίσκεται σε Τρίπολη και Ταρχούνα, παρακολουθώντας τις προετοιμασίες του τουρκικών δυνάμεων στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης Paths of Victory, για την κατάληψη της Σύρτης, ενώ υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες για τις στρατιωτικές προετοιμασίες στις περιοχές Abugrein και Al-Washka.

Η δράση αυτού του τουρκικού συνεργείου, σίγουρα έχει σχέση με την προπαγάνδα που χρησιμοποιεί η Τουρκία και αποδέχεται “εντελώς αμάσητη” η ΕΕ.

Οι Γερμανοί και οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες δεν “είδαν” και δεν “άκουσαν” για τις βιαιοπραγίες των Τουρκικών δυνάμεων και των Σύριων μισθοφόρων σε λιβυκές πόλεις όλο αυτό το διάστημα, με νεκρούς και τραυματίες.

Για αυτά όμως που καταγγέλθηκαν δεν έστειλαν ποτέ μια ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία τους να τα ελέγξει, ενώ το χάος και τα βασανιστήρια με νεκρούς στις περιοχές που κατέχει ο GNA συνεχίζονται σύμφωνα με τις λιβυκές φυλές.

Οι Βρυξέλλες ζητούν έρευνες και κατηγορούν το στρατηγό Χαφτάρ για πιθανή προκατασκευσμένη κατηγορία από την ΜΙΤ η οποία αλωνίζει στη Λιβύη.

Το συριακό παρατηρητήριο κατηγορεί ΕΕ και ΝΑΤΟ
Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Λιβύη Al-Hadath» την Τετάρτη, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) Ράμι Αμπντελ-Ραχμάν δήλωσε ότι η θέση της διεθνούς κοινότητας έναντι της Λιβύης ήταν εξαιρετικά προβληματική.

«Η διεθνής κοινότητα συνωμοτεί ενάντια στη Λιβύη τώρα, όπως συνέβη ενάντια στη Συρία, συμβάλλοντας στην καταστροφή της», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη δεν καταδίκασαν την επέμβαση στη Λιβύη επειδή φοβόταν ότι η Τουρκία θα εξαπέλυε ένα νέο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη.

”Τελειώνει” το σχέδιο Ερντογάν η Ρωσία – Εκτάκτως στη Μόσχα αντιπροσωπεία του LNA
Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύριων μαχητών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη έχει ξεπεράσει τους 400, συμπεριλαμβανομένων και 27 παιδιών στρατιωτών.

Χιλιάδες ξένων μαχητών, συμπεριλαμβανομένων μελών του ISIS και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων, μεταφέρονται στον πόλεμο στη Λιβύη, σύμφωνα με το SOHR, χωρίς αυτό να αποτελεί αντικείμενο έρευνες απο κανένα διεθνές δικαστήριο.

Ο Αμπντέλ-Ραχμάν ισχυρίστηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα αρχίσει να στέλνει μαχητές και στην Υεμένη για να προωθήσει την πολιτική ατζέντα της στην περιοχή.

Μιλάμε ουσιαστικά για μια διεθνή συνωμοσία κατά της Λιβύης και των δυνάμεων του Χαφτάρ, ενώ την ίδια στιγμή οι Τούρκοι προκαλούν με πλήθος ενεργειών που συνιστούν παραβίαση κάθε ανθρώπινου νόμου από το Ιράκ και τη Συρία έως τη Λιβύη και την Α.Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »