Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα πλέον
Την ώρα που Τούρκοι αξιωματούχοι, απειλούν ανοιχτά την Ελλάδα και ο ίδιος ο Ρ.Τ. Ερντογάν εξαπολύει επίθεση, κάνοντας ευθείες αναφορές για πόλεμο, ενώ παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το ΝΑΤΟ, το οποίο όπως όλα δείχνουν είναι “εγκεφαλικά νεκρό”, γιορτάζει την εθνική εορτή των Τούρκων.

Μία ημέρα κατά την οποία οι “γείτονες” πανηγυρίζουν την ήττα του ελληνικού στρατού, μετά από την Μικρασιατική καταστροφή. Αυτή η βίαιη νίκη, μετά από μία σειρά γεγονότων από την Τουρκία του Κεμάλ, όπως γενοκτονίες, λεηλασίες, σφαγές και μαζικές δολοφονίες σε Έλληνες που κατοικούσαν στην περιοχή και πολλά ακόμα δεινά, που δεν περιγράφονται, γιορτάζει και σήμερα ο Ερντογάν.

Μέσα σε ένα κλίμα πολέμου, που τροφοδοτεί επανειλημμένα η Άγκυρα με κάθε δυνατό τρόπο, θυμίζοντας σε όλους ότι ο “Σουλτάνος” προσπαθεί να ξεπεράσει τον Κεμάλ, το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν κρατάει σαφή στάση, αλλά στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας “τιμώντας” αυτή την τόσο “σημαντική” ημέρα.

Η “Συμμαχία” όπως φαίνεται έστειλε εκπρόσωπο στην εορταστική τελετή στη Σμύρνη, με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Ατατούρκ.

Τέτοιες κινήσεις από οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνουν το “πάτημα” στην Τουρκία να συνεχίζει ακάθεκτη το νεο-οθωμανικό της σχέδιο.

Λίγες ημέρες πριν, στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε., το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας προς τη χώρα μας και την Κύπρος, μπήκε “στον πάγο” καθώς η Ευρώπη (η Γερμανία και οι σύμμαχοί της στην Ένωση τουλάχιστον) θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια, πιέζοντας για διάλογο Αθήνας-Άγκυρας και αναβάλλοντας όσο μπορούν περισσότερο τις κυρώσεις απένταντι στην Τουρκία.

Όσο και να προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, το να μην καταδικάζουν έμπρακτα την επιθετικότητα του Ερντογάν, και να εξομοιώνουν την Ελλάδα με την Τουρκία καλώντας για διάλογο, αποτελούν “χάδι” στα αυτιά του τούρκου προέδρου, που δεν αναμένει καμία κύρωση.

“Πολεμικές ιαχές” από Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής, ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, απευθυνόμενος ευθέως στον ελληνικό λαό και απειλώντας: «Αποδέχονται οι Έλληνες αυτό που θα τους συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγετών τους;», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως αναφέρει η Hurriyet, ρίχνοντας περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Τις ίδιες απειλές εξαπέλυσε και κατά του λαού της Γαλλίας, μετά την έμπρακτη και ανοιχτή στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου πριν από λίγες ημέρες, είχε τονίσει χαρακτηριστικα πως: «Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, οφείλω να είμαι συνεπής σε έργα και λόγια. Μπορώ να σας πω πως οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται και σέβονται μόνον κάτι τέτοιο. Εάν λες λόγια που δεν συνοδεύονται από πράξεις… Αυτό που η Γαλλία έπραξε φέτος το καλοκαίρι ήταν σημαντικό: είναι μια πολιτική “κόκκινων γραμμών”. Την εφάρμοσα στη Συρία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »