Δεν έχουν δοθεί τανκς στην Ουκρανία… λόγω Γερμανίας  – Προειδοποιεί η Βουλγαρία: Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία θα πυροδοτήσουν παγκόσμια σύγκρουση
Σε μια ηχηρή προειδοποίηση προέβησαν ρώσοι αξιωματούχοι τονίζοντας ότι η Δύση θα υποστεί σκληρά αντίποινα εάν προμηθεύσουν όπλα που θα στοχεύσουν την Ρωσία…
Ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί νικηφόρα προέλαση στο Donetsk και στην Zaporizhia ή Zaporizhzhia ενώ οι Ουκρανοί έχουν υποστεί πανωλεθρία αφού μόνο σε Soledar και Bakhmut έχουν χάσει 35.000 με 40.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες… 

Θα υπάρξουν σκληρά αντίποινα….

Οι προμήθειες όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για χτυπήματα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα οδηγήσουν στην χρήση ισχυρότερων όπλων, ανέφερε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin, τα αντίποινα θα είναι πολύ σκληρότερα…
«Οι προμήθειες επιθετικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου θα οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή.
Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύσουν όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν πόλεις στην Ρωσία και επιχειρήσουν να καταλάβουν τα εδάφη μας, όπως απειλούν για την Κριμαία, αυτό θα οδηγήσει σε αντίποινα με τη χρήση ισχυρότερων όπλων».

Σύμφωνα με τον Volodin, τα επιχειρήματα άλλων χωρών ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής σε τοπικές συγκρούσεις είναι αβάσιμα».
«Επειδή αυτά τα κράτη δεν αντιμετώπισαν μια κατάσταση όπου υπήρχε απειλή για την ασφάλεια των πολιτών τους και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Ο Πρόεδρος της Δούμας τόνισε ότι τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι βουλευτές της Bundestag, της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών κοινοβουλίων πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους απέναντι στην ανθρωπότητα.
«Με τις αποφάσεις τους, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες οδηγούν τον κόσμο σε έναν τρομερό πόλεμο: σε ένα πολύ διαφορετικό είδος εχθροπραξιών από ότι σήμερα, όταν τα χτυπήματα γίνονται αποκλειστικά σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές…
Δεδομένης της τεχνολογικής υπεροχής των ρωσικών όπλων οι πολιτικοί της Δύσης που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις πρέπει να καταλάβουν: αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε μια τραγωδία σε παγκόσμια κλίμακα, που θα καταστρέψει τις χώρες τους»,

Josep Borrell: Δεν έχουν δοθεί τανκς στην Ουκρανία… λόγω Γερμανίας 

Η πολιτική απόφαση για την προμήθεια τανκς στην Ουκρανία δεν έχει ληφθεί ακόμη, κυρίως λόγω της θέσης της Γερμανίας, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell σε συνέντευξή στην ισπανική εφημερίδα El Diario.
«Προσωπικά πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση πολέμου είναι απαραίτητο να προμηθεύονται τανκς στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε.

«Πρέπει να αναλάβουμε το ρίσκο να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα».
«Υπήρχε πάντα ένας κίνδυνος, ακριβώς εξαιτίας αυτού του κινδύνου δεν ήθελαν οι χώρες της Δύσης να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό».
Ο Josep Borrell απέκλεισε την πιθανότητα να δοθούν πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία αλλά αντίθετα θα προμηθεύσουν συστήματα αεράμυνας…

Οικονομική βοήθεια 50 δισεκ.

«Πραγματοποιήσαμε μια μελέτη για να δούμε ποια ήταν η συνολική βοήθεια προς την Ουκρανία και μιλάμε για περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ», σημείωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ.
«Αυτή είναι οικονομική βοήθεια για να λειτουργήσει η Ουκρανία καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια, βοήθεια στους πρόσφυγες
Και προσφέραμε στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια: 3,5 δισεκατομμύρια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο και περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια από τη συνεισφορά των κρατών.

Ο Borrell αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει κριτική ότι η Ευρώπη και η Δύση αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην προμήθεια όπλων στο Κίεβο παρά στη διπλωματία και τον διάλογο με τη Ρωσία.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ θεώρησε αβάσιμη μια τέτοια κριτική.
Στις 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε μια τακτική συνάντηση των υπουργών Άμυνας πολλών δεκάδων χωρών στην αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, στην οποία συζητήθηκε η περαιτέρω βοήθεια προς την Ουκρανία.
Ωστόσο δεν υπήρξε καμία απόφαση για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.
Επίσης αποδείχθηκε ότι γενικώς δεν υπάρχει διάθεση από την Δύση να προμηθεύσει Leopard στην Ουκρανία αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει προσεχώς…

Προειδοποιεί η Βουλγαρία: Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία θα πυροδοτήσουν παγκόσμια σύγκρουση

Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία θα πυροδοτήσει παγκόσμια σύγκρουση προειδοποίησε ο Βούλγαρος πρόεδρος
Η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία συνεπάγεται «συμφωνία» ότι η σύγκρουση «πρέπει να διεξαχθεί έως ότου ηττηθεί πλήρως μια από τις δύο πλευρές».
Ο Βούλγαρος Πρόεδρος θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία…
«Η υπέρτατη αξία είναι η ειρήνη και η ανθρώπινη ζωή.
Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία σημαίνει ότι σβήνουμε τη φωτιά με βενζίνη, σημαίνει ότι παραδεχόμαστε ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερα θύματα.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος επεσήμανε ότι η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία συνεπάγεται “συμφωνία ” ότι η σύγκρουση “πρέπει να διεξαχθεί έως ότου ηττηθεί πλήρως μία από τις πλευρές”, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μια παγκόσμια σύγκρουση και την πιθανότητα πυρηνικής αυτοκαταστροφής».
«Τώρα μας λείπουν όπλα, αλλά καλύτερα να μας λείπουν όπλα παρά άνθρωποι…

Νικηφόρα προέλαση της Ρωσίας στην Zaporizhia ή Zaporizhie

Το 2023, οι ρωσικές δυνάμεις πέρασαν σε ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Από την αρχή του 2023, οι στρατιώτες Wagner κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης Soledar και συνέχισαν την επίθεσή τους προς τα δυτικά.
Συνέχισαν να περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Bakhmut, καταστρέφοντας την αμυντική γραμμή Seversk-Soledar-Bakhmut των Ουκρανών.

Οι επιτυχίες των Ρώσων στην περιοχή του Bakhmut και του Soledar ανάγκασαν την ουκρανική διοίκηση να ενισχύσει τις άμυνες σε αυτές τις περιοχές, αποδυναμώνοντας άλλες περιοχές…
Μετά την αποδυνάμωση της ουκρανικής άμυνας στις νότιες περιοχές, οι μονάδες του ρωσικού στρατού προχώρησαν στην επίθεση σε διάφορες ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Zaporizhia σημειώνοντας επιτυχίες…

Στις 21 Ιανουαρίου, ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης που δημιουργήθηκε στα εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο, ισχυρίστηκε ότι η πρώτη γραμμή άμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων που χτίστηκε κατά μήκος της γραμμής Kamenskoye – Orekhov –Gulyai Pole προς Zaporizhia πέρασε στον έλεγχο των Ρωσικών δυνάμεων…

Ο Ρωσικός στρατός έχει την πρωτοβουλία σε όλη την πρώτη γραμμή.
Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο των χωριών Lobkovo, Novoandreevka, Novodanilovka, Malaya Tokmachka, Belogorye και Malye Shcherbaki.
Τα ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στην περιοχή Stepnoye και Malaya Tokmachka, προσπαθώντας να φτάσουν στην πόλη Orekhov από τις δυτικές και νοτιοανατολικές κατευθύνσεις.
Διεξάγονται έντονες μάχες στα χωριά Shcherbaki και Small Shcherbaki, όπου αναπτύσσεται μια μεγάλη ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων μονάδων της 65ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 98ης ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας.
Ο έλεγχος αυτών των χωριών θα κόψει τον δρόμο που οδηγεί προς τα βόρεια.
Στην περιοχή Kamenskoye καταστράφηκε υπόστεγο με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στις 21 Ιανουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να προελαύνουν ενεργά στην κατεύθυνση Zaporizhia, πραγματοποιώντας επιθετικές επιχειρήσεις από πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.
Ρωσικές μονάδες εξασφαλίζουν τις θέσεις τους και τερματίζουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού στους οικισμούς που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου που πρόσφατα τέθηκε υπό τον έλεγχό τους.
Την ίδια ώρα, το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει σφοδρά ουκρανικές θέσεις, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επίσης επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην πόλη Gulyai Pole.
Η ρωσική επίθεση περιπλέκεται από τις στέπες όπου οι μονάδες που προχωρούν μπορούν εύκολα να στοχοποιηθούν από το ουκρανικό πυροβολικό.
Έτσι, τα ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν με στενή υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.

Με τη σειρά της, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποσύρει επειγόντως τις στρατιωτικές εφεδρείες πίσω στην περιοχή Zaporizhia…

Η πόλη Orekhov είναι στρατηγικής σημασίας καθώς είναι ένα από τα βασικά οχυρά της ουκρανικής αμυντικής γραμμής στο νότο, η οποία χτίστηκε κατά μήκος της γραμμής Kamenskoye – Orekhov – Gulyai Pole.
Ο έλεγχος των Kamenskoye και Orekhov ανοίγει το δρόμο προς την πόλη Zaporizhia.

Η ρωσική επιτυχία στις γραμμές του ουκρανικού μετώπου είναι αποτέλεσμα του αποτελεσματικού συντονισμού των στρατιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ των μονάδων μάχης του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και των PMC Wagner.
Παρά όλες τις προσπάθειες προπαγάνδας της Ουκρανίας να πείσει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των Ρώσων στρατηγών και των διοικητών των PMC, οι ρωσικές νίκες στις περιοχές Bakhmut και Zaporizhia αποκαλύπτουν ότι ο ρωσικός στρατός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στο συντονισμό των μονάδων στο μέτωπο…

21january2023_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Map-768x362.jpg
Γαλλία και Ιταλία στέλνουν σύστημα αεράμυνας SAMP-T

Η Ιταλία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών με τη Γαλλία για την αποστολή συστημάτων αεράμυνας SAMP-T στην Ουκρανία
Η Ιταλία έχει παράσχει πακέτα αμυντικής βοήθειας αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Αυτή την στιγμή προετοιμάζεται το έκτο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας.
Σε συνεργασία με τη Γαλλία, ολοκληρώνουν τις εργασίες για την αποστολή συστημάτων αεράμυνας SAMP-T.
Κατά τους Ιταλούς «στην παρούσα φάση κυριαρχεί η αβεβαιότητα για την έκβαση της σύγκρουσης» στην Ουκρανία, η οποία με τη σειρά της «δεν συμβάλλει στην πιθανότητα σοβαρών διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών».
«Η Ιταλία υποστηρίζει όλους τους πιθανούς τρόπους για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης στην Ουκρανία, που σημαίνει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»,

Η εφημερίδα La Repubblica ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμένουν να στείλει η Ιταλία το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα SAMP-T στην Ουκρανία.
Αλλά η Ιταλία έχει μόνο 5 ενεργά συστήματα SAMP-T, καθώς και ένα σύστημα SAMP-T για εκπαίδευση, που δεν διαθέτει όχημα με εκτοξευτές.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είχαν αναφέρει ότι η μεταφορά έστω και ενός συγκροτήματος SAMP-T θα προκαλέσει ρήγμα στην ιταλική εθνική άμυνα… αλλά οι ιταλικές αρχές σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »