”Μυρίζει” μπαρούτι η κατάσταση
Πολεμική προειδοποίησε έστειλε ο Χ. Χαφτάρ προς την Τουρκία. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι έτοιμος για όλα και αποφασισμένος να διώξει τον Ερντογάν και τους μισθοφόρους του από την χώρα της Αφρικής.

Ο Στρατηγός δήλωσε ότι η επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Λιβύης έχει ως στόχο να την μετατρέψει σε οθωμανικό κράτος.

Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Χάφταρ αποτίμησε φόρο τιμής στις αραβικές χώρες, ιδίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Αίγυπτο, για την στάση τους έναντι της Τουρκίας.

Ο διοικητής του LNA πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιδιώκει να λεηλατήσει τον πλούτο της Λιβύης και τόνισε ότι η αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας είναι εθνικό καθήκον.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη γη και τον λαό μας», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Ο διοικητής του LNA συνέχισε λέγοντας ότι «ο πόλεμος εναντίον της Τουρκίας δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερώσουμε όλη τη Λιβύη».

Ετοιμάζουν επίθεση στη Σύρτη GNA και Τούρκοι

Ρωσική “θωράκιση” στην Αλ Τζούφρα: Ανέπτυξε συστήματα TOR-M ο LNA
Ταυτόχρονα Τούρκοι και GNA ετοιμάζουν επίθεση στη Σύρτη. Ήδη η Ταξιαρχία Al-Daman που βρίσκεται στη Ταχρούνα, ενώθηκε με δυνάμεις που βρίσκονται έξω από την Σύρτη και σχημάτισαν ομάδα με 110 οχήματα.

Ποιος κατέστρεψε την Αλ Ουατίγια στη Λιβύη;
Παραμένει ένα γρίφος η εθνικότητα των δυνάμεων που κατέστρεψαν τις τουρκικές εγκαταστάσεις στην Αλ Ουατίγια.

Χθες Τρίτη 7/7 στην ιστοσελίδα Arab Weekly διατυπώθηκε η άποψη πως τα επιτιθέμενα αεροσκάφη ήταν Rafale, μαχητικά που διαθέτει η Γαλλία και η Αίγυπτος.

Σήμερα εμφανίζεται μια νέα εκδοχή: Πως το αεροσκάφος που έπληξε την Αλ Ουατίγια ήταν Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο απογειώθηκε όμως από την αεροπορική βάση Sidi-Barani της Αιγύπτου.

Το βέβαιο είναι πως η Τουρκία, με τραυματισμένο γόητρο από το «Βατερλώ» στην Αλ Ουατίγια αναζητά απεγνωσμένα ρεβάνς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »