Όσο πάει και εκτραχύνεται η κατάσταση στην Α.Ουκρανία με συνεχείς μετακινήσεις δυνάμεων
Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έχουν ήδη αναπτυχθεί σε αεροδρόμια στην Ουκρανία, προκαλώντας ανησυχία για τις επερχόμενες εξελίξεις στην περιοχή.

Στο πλαίσιο μιας πιθανής επερχόμενης στρατιωτικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ το επόμενο διάστημα του Απριλίου, πολεμικά αεροσκάφη της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας αναπτύχθηκαν κρυφά στην Ουκρανία, τονίζουν οι Ρώσοι.

Οι ρωσικές πάντα πληροφορίες, αναφέρουν την παρουσία πιθανότατα βρετανικών μαχητικών τύπου Eurofighter Typhoon.

Η ιστοσελίδα Avia.pro επικαλούμενη δικές της πληροφορίες υπογραμμίζει ότι τουλάχιστον έξι μαχητικά Eurofighter Typhoon βρίσκονται σε ουκρανικά αεροδρόμια, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, αναμένονται ακόμα έξι για να αυξηθούν σε 12 τα βρετανικά μαχητικά, οδηγώντας σε ακόμα πιο μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, εφόσον επιβεβαιωθούν όλα αυτά.

Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν ότι η πιθανή παρουσία μαχητικών του ΝΑΤΟ, παρακολουθείται επισταμένα, ενώ τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι ικανά να αποκρούσουν επιτυχώς οποιαδήποτε αεροπορική επίθεση.

Οι ίδιοι μάλιστα “εκτοξεύοντας” απειλές, προειδοποιούν ότι “οποιαδήποτε πρόκληση ή επιθετικότητα κατά της ρωσικής επικράτειας, θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζουμε ότι σε τέτοιες ανάλογες περιπτώσεις όλα τα πρακτορεία ειδήσεων των “εμπλεκόμενων” χωρών μεταδίδουν πληροφορίες που έχουν κυρίως στόχο το ηθικό του αντιπάλου, και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Σύμφωνα τώρα με νέες πληροφορίες έχουμε και νέα μετακίνηση ρωσικών μονάδων.

Συγκεκριμένα έχουμε δύο ρωσικές επιλαρχίες αρμάτων μάχης Τ72 ΒΜ, ένα τάγμα αυτοκινούμενου πυροβολικού με συστήματα 2S3 Akatsia (αυτοκινούμενα πυροβόλα 152 mm), 2 τάγματα πυροβολικού με πυροβόλα 2S19 Msta-S (πυροβόλα των 152 mm), μία μοίρα συστημάτων Msta-B (ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 152 mm), δύο πυροβολαρχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους MLRS BM-27 “Uragan”, και TOS-1A “Solntsepёk”, μαζί με λόχους μηχανοκίνητου πεζικού στα σύνορα με τους Ρωσόφωνους.

Πάντως η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι έχει μετακινήσει μια κολοσσιαία καταστροφική στρατιωτική δύναμη σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Ουκρανία, ενδεικτικό των προθέσεων της προς Ουκρανούς και ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, τα οπλικά συστήματα που έχουν συγκεντρωθεί εκατέρωθεν φτάνουν και περισσεύουν, για να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες έχουν αναπτύξει μεγάλο όγκο στρατιωτικών δυνάμεων και πυραυλικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων και βαλλιστικά βλήματα Iskander, σε περιοχές κοντά στην ανατολική Ουκρανία.

Φωτογραφίες και αναφορές για τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και πυραυλικών συστημάτων των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύουν ότι η Μόσχα λαμβάνει τα μέτρα της για παν ενδεχόμενο, ενώ τελικά τα πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα.
ο Pavel Felgenhauer, ανεξάρτητος Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, είχε δηλώσει πρόσφατα «ότι ένας ευρωπαϊκός ή ακόμη και παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να πυροδοτηθεί σε τέσσερις εβδομάδες στην Ουκρανία, αφού η Ρωσία έστειλε 4.000 στρατιώτες στα επίμαχα σύνορα με τον γείτονά της».

“Οι απειλές αυξάνονται και εξελίσσονται ταχύτατα πλέον . Πολλά δεν συζητούνται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά βλέπουμε πολύ άσχημα . Η κρίση έχει τη δυνατότητα να κλιμακωθεί σε έναν πανευρωπαϊκό πόλεμο, αν όχι ακόμη σε παγκόσμιο” κατέληξε ο ίδιος.

Μακάρι να έκανε λάθος σε αυτά που δήλωσε ο Ρώσος ειδικός και να μην ισχύσει τελικά τίποτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »