Kαταιγιστικές οι εξελίξεις
Ειδικό νομοσχέδιο του Ουκρανού προέδρου προβλέπει την δημιουργία κέντρων στρατολόγησης, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στην Α. Ουκρανία. Έτσι λοιπόν, θα κληθούν έφεδροι μόνο με εμπειρία, ενώ δεν θα ανακοινωθεί η κινητοποίηση στο γενικό πληθυσμό!

Βέβαια πρόκειται για κινήσεις εντυπωσιασμού και ανύψωσης του ηθικού, καθώς οι Ουκρανοί δεν μπορούν να συγκρουστούν με τους Ρώσους! Πρόκειται στην ουσία για κινήσεις στα πλαίσια των ψυχολογικών επιχειρήσεων.
Η Μόσχα πάει για προσάρτηση της Α. Ουκρανίας

Οι κάτοικοι του Donbass με ρωσικά διαβατήρια θα μπορούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές για την Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε εκλογικά τμήματα στην περιοχή του Ροστόφ ή εξ αποστάσεως. Αυτό αναφέρθηκε από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα για την προσάρτηση της Α. Ουκρανίας από την Μόσχα. Το Κρεμλίνο θέλει να στείλει μήνυμα στο Κίεβο ότι δεν ”παίζει”, καθώς σε περίπτωση γενικού πολέμου, θα προχωρήσει στο ”plan b”, δηλαδή προσάρτηση όπως με την Κριμαία.

«Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που ζουν έξω από τα σύνορά της ψηφίζουν σε πρεσβείες και προξενεία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι περίπου 400 χιλιάδες κάτοικοι του LPR και του DPR έλαβαν ρωσική ιθαγένεια, θα μπορούν να έρθουν στην επικράτεια της περιοχής του Ροστόφ και να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα Kamensk, Novoshakhtinsk, Kuibyshevsk, Matveev και Kurgan.”
Δηλώσεις ήττας από την Ουκρανία

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Ρουσλάν Χομτσάκ, αναλύοντας τους κινδύνους πιθανής επίθεσης για την ανάληψη της περιοχής του Ντονμπάς από την Ρωσία, είπε:

 

“Απλώς πρέπει να γνωρίζουμε όλες τις συνέπειες, τις δυνάμεις και τις δυνατότητες, την υπάρχουσα ετοιμότητα του κράτους για μια τέτοια επιθετική ενέργεια και τα επακόλουθα της. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το Ντόνετσκ είναι μια πόλη πολλών εκατομμυρίων”, είπε σε συνέντευξή του στην Alesia Batsman για το πρόγραμμα Batsman, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gordon.

Εν τω μεταξύ στις 26 Μαρτίου 2021, τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό κοντά στο χωριό Shumy στο Donbas, στην ανατολική Ουκρανία.

Εκτίμηση

Οι δηλώσεις του Αρχηγού των Ουκρανικών Ενόπλων δυνάμεων είναι ουσιαστική παραδοχή ήττας σε περίπτωση επίθεσης για την ανακατάληψη του Ντομπάς, αφού κάτι τέτοιο θα έφερνε τις Ουκρανικές ένοπλες Δυνάμεις αντιμέτωπες με της Ρωσικές.

Συνεπώς παρά τους Ουκρανικούς λεονταρισμούς, είναι εξαιρετικά απίθανο μετά μάλιστα από τις δηλώσεις του Ουκρανού Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουκρανία να διενεργήσει επιθετική ενέργεια μεγάλης κλίμακας για ανακατάληψη του Ντομπάς, εκτός και αν θέλει να ”αυτοκτονήσει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »