Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν τα νέα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση εν όψει των εορτών για τα καταστήματα, με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών να αναφέρει ότι το click-away δεν θα ωφελήσει κανέναν.

Εμπορικές επιχειρήσεις και retailers τονίζουν πως οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για τον κύκλο εργασιών τους, καθώς οι τζίροι που πραγματοποιούνται μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων αντιστοιχούν σε πολύ υψηλό ποσοστό των πωλήσεων τους. Ήδη, αλυσίδες όπως η Jumbo και άλλες αναφέρουν πως δεν θα χρησιμοποιήσουν το click away και μένει να διαπιστωθεί τι θα αποφασίσουν και οι υπόλοιποι «παίκτες» της αγοράς.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, με δηλώσεις του χαρακτηρίζει το μέτρο ως «συμπληρωματικό που δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς» και εκτιμά ότι μόνο το «10% των επιχειρήσεων θα μπορεί να εφαρμόσει το μέτρο», ενώ εκτιμά ότι είναι ανεφάρμοστο στα χιλιάδες συνοικιακά καταστήματα.

Την εκτίμηση αυτή μοιράζεται και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ κάλεσε την κυβέρνηση να «να προστατεύσει τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτό το σύστημα»

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης τα «Συστήματα τύπου “click away“, ραντεβού και ψηφιακές πωλήσεις, αποτελούν συμπληρωματικές μεθόδους και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς». Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, μόνο το 10% των επιχειρήσεων μπορεί να λειτουργήσει με το click-away.

«Σεβόμαστε αποδεδειγμένα τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων για τα θέματα υγείας, όμως δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να τοποθετούνται και σε πρακτικά ζητήματα της αγοράς, που γνωρίζουμε καλύτερα και αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη και πρέπει να βρούμε πειστικές απαντήσεις για τους συναδέλφους μας, που έχουν ένα συνοικιακό κατάστημα που το επισκέπτονται 4-5 άνθρωποι την ημέρα», είπε ο κ. Καφούνης.

 

Διαφορετικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα κάνει νέες προτάσεις για την επαναλειτουργία της αγοράς, καθώς όπως επισημαίνει, χιλιάδες μικρομεσαίοι βλέπουν αυτή τη στιγμή ορατό τον κίνδυνο του αφανισμού τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »