Αποκαλυπτικός ο αμερικανός πρέσβης- Δείτε το βίντεο
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο αμερικανός πρέσβης προέβη σε πολύ σημαντικές εκτιμήσεις.

Το βάρος των λόγων του, είναι απόυτα αντιληπτό από όλους, καθώς όπως φάνηκε, η εμπλοκή του αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, ήταν καθοριστική για την αποκλιμάκωση όπως εννοούν την απόσυρση του Ούρουτς Ρέις και των συνοδών πολεμικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Τζέφρι Πάιατ, τόνισε ερωτώμενος για την έναρξη διερευνητικών επαφών πως: “Δεν έχω καμία αμφιβολία πως η ελληνική κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι προσηλωμένοι σε μία 100% διπλωματική λύση, καθώς και στην σκληρή δουλειά αλλά και στους συμβιβασμούς που θα χρειαστούν για να λυθούν αυτά τα προβλήματα”.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης που μετείχε στο Φόρουμ της Ολυμπίας αποκάλυψε επίσης ποιο ήταν το γεγονός που σήμανε συναγερμό στο ΝΑΤΟ για να αναλάβει πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης.

“Κλείδωσε” η έναρξη των διερευνητικών
Ο”κύβος ερρίφθη”. Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες όπως σας είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, αναμένεται να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου, ώστε οι συζητήσεις να ξεκινήσουν αμέσως μετά.

Κομβικός φαίνεται να ήταν ο ρόλος της Γερμανίας, που με επιμονή και προσωπική παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ, όποτε κρίθηκε απαραίτητο, “βοήθησε” να καθίσουν οι δύο χώρες στο τραπέζι του διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »