Τι αποκαλύπτει ο Ρώσος Αλεξάντερ Σαβέλιεφ

Αυτό που όλοι ξέρουν ότι θα συμβεί, αλλά ή φοβούνται ή δεν θέλουν να το πουν: Η Ουκρανία θα πάψει να υφίσταται ως κράτος και η ρωσική εκστρατεία δεν θα ολοκληρωθεί πριν την Μολδαβία!

«Σίγουρα θα σπεύσει να υπερασπιστεί τους πολίτες της και τον στρατό της στην Υπερδνειστερία και σίγουρα θα επανέλθει στην επιχείρηση κατάληψης του Κιέβου σε έναν πόλεμο που θα κρατήσει μέχρι την εξαφάνιση του ουκρανικού κράτους», γράφει ο συνομιλητής του Β.Πούτιν και αρθρογράφος του ρωσικού think tank Regnum, Αλεξάντερ Σαβέλιεφ. 

Το ζήτημα είναι αν θα φτάσει η προέλαση στο νότιο άξονα προς τα δυτικά μέχρι τη Ρουμανία ή απλώς θα καταλάβει την Ουκρανία και η Υπερδνειστερία θα ενωθεί με την Ρωσία, όπως συμβαίνει τώρα με την πρώην ουκρανική επικράται από την δυτική Μαίρη θάλασσα μέχρι το Κράσνονταρ, ανατολικά της Κριμαίας.

Η Υπερδνειστερία βρίσκεται σε ευάλωτη γεωστρατηγική θέση: Η ρωσική περιοχή που εκτείνεται κατά μήκος της αριστερής όχθης του Δνείστερου έχει μέγιστο πλάτος περίπου 40 χιλιομέτρων, μόλις.

Κυκλωμένη από Μολδαβία και Ουκρανία, η ρωσόφωνη δημοκρατία δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα.

Όμως, όχι πολύ μακριά από το χωριό Κολμπάσνα της Υπερνειστερίας και λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία βρίσκεται η μεγαλύτερη αποθήκη πυρομαχικών από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι η αποθήκη που θα εφοδίαζε τις ρωσικές στρατιές της Ανατολικής Ευρώπης σε περίπτωση σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ. 

Περίπου οι μισοί από τους κατοίκους της έχουν ρωσική υπηκοότητα και υπάρχει ένα ρωσικό Σύνταγμα περίπου 2.000 στρατιωτών στο εσωτερικό της, βασικά για προστασία των αποθηκών.

«Η φιλοδυτική ηγεσία της Μολδαβίας, η οποία ανήλθε στην εξουσία στη διάρκεια του 2020-2021, συνεχίζει να αντιγράφει αλόγιστα την αντιρωσική πολιτική των προστατών της.

Η εξάρτηση της δημοκρατίας από τις εξαγωγές προς τη Ρωσία των γεωργικών προϊόντων της, τα οποία δεν είναι ανταγωνιστικά στη Δύση, και οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία στη Μολδαβία παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Το Κισινάου απαιτεί ασταμάτητα από τη Ρωσία εκπτώσεις στο φυσικό αέριο και αναβολή της πληρωμής του, αλλά ταυτόχρονα αποκαλεί την Gazprom αναξιόπιστο προμηθευτή. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρει η «φωνή» του Πούτιν.

Και αφού καταλογίζει στην πρόεδρο της χώρας Μάγια Σάντου, διάφορα, από την κατάργηση της ρωσικής γλώσσας μέχρι την καταπίεση ρωσόφωνων πολιτών, αναφέρει τα εξής: «Η αλαζονική και αφελής συνήθεια των δυτικών να αντιλαμβάνονται τη Ρωσία αποκλειστικά ως αντικείμενο εκμετάλλευσης χωρίς δικά της συμφέροντα είναι χαρακτηριστικό των ταχέως εξευτελιζόμενων δυτικών πολιτικών που οδηγούν με συνέπεια τις χώρες τους στην καταστροφή.

Σε αυτή την περίπτωση, η Μόσχα θα αναγκαστεί, όπως το είπε τόσο κομψά ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, να επεκτείνει ριζικά τη γεωγραφία της ρωσικής εκστρατείας και να προστατεύσει τους πολίτες της που ζουν στην Υπερδνειστερία και το στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί μάχιμες αποστολές εκεί».

Τι σημαίνουν όλα αυτά: Η ρωσική εκστρατεία δεν θα ολοκληρωθεί πριν ολοκληρωθεί η κατάλυση του ουκρανικού κράτους που δημιουργήθηκε πριν από 32 χρόνια μέσα από τα συντρίμμια της Σοβιετικής Ένωσης.

Ή τουλάχιστον πριν η Ρωσία φτάσει μέχρι τα ρουμανικά σύνορα στο νότο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »