Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήψη νέων, πιο αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Με τον Απρίλη να είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, και το Πάσχα να πλησιάζει, η κυβέρνηση επεξεργάζεται όλα τα σενάρια, προκειμένου να περιοριστούν οι πολλές και άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.

«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» διεμήνυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει ξεκαθαρίσει πως είναι έτοιμος να αυστηροποιήσει κι άλλο το πλαίσιο αν και όποτε χρειαστεί.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε να εννοηθεί πως τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις. 
 
«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα. Δεν πηγαίνουμε κάθε μέρα στο σούπερ μάρκετ, εκεί πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «τα μέτρα που θα πάρουμε θα είναι για αυτούς που δεν είναι συνεπείς. Δεν θα επηρεάζουν τους συνεπείς».  Παράλληλα, όπως είπε, «εξετάζουμε και μέτρα αποκλιμάκωσης. Όταν μας δώσουν το σήμα οι ειδικοί θα προχωρήσουμε».  Blake Lively’s ‘The Rhythm Section’ Is One Of The Biggest Bombs Of All Time

Δεύτερο κύμα με 10 νέα μέτρα 


Πλέον η κυβέρνηση εξετάζει χρονικούς περιορισμούς στις εξόδους των πολιτών με SMS κι άλλα μέτρα προκειμένου οι πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ακόμη ειδικά μέτρα με ελέγχους σε διόδια, περιφερειακούς δρόμους, σταθμούς λεωφορείων κλπ., θα ληφθούν εν όψει του Πάσχα με τον φόβο μαζικής «απόδρασης» προς τη επαρχία.

Τέλος θεωρείται πιθανόν η κυβέρνηση -μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις υψηλόβαθμων παραγόντων της Εκκλησίας και του Μεγάρου Μαξίμου- να επιτρέψει την Μεγάλη Εβδομάδα τη διεξαγωγή λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, όπως το ζήτησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με σαφείς εντολές να μην χρησιμοποιηθούν μεγάφωνα και να αποτρέπονται στον περίγυρο οι συγκεντρώσεις πιστών.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, έρχεται νέο κύμα μέτρων που περιλαμβάνουν:

  1. Αύξηση προστίμου για άσκοπη κυκλοφορία
  2. Νέο όριο συναθροίσεων ( κάτω των 10 ατόμων)
  3. Αποκλεισμός δημόσιων χώρων
  4. Ειδικήβεβαίωση εξόδου για ηλικιωμένους
  5. Πλαφόν εώς 2 sms ημερησίως
  6. Διαφορετικά χρονικά όρια μετακινήσεων
  7. Αστυνομικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς, στάσεις λεωφορείων
  8. Κλείσιμο των διοδίων
  9. Μετακίνηση εκτός δήμου, άπαξ, με βεβαίωση κατοικίας
  10. Κλειστές λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, σε επιλεγμένες εκκλησίες μητροπόλεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »