Κλείνει το μάτι στις διεθνείς ελίτ ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν δεσμευόμενος ότι ι η χώρα του θα επανενταχθεί στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία αποχώρησε και τυπικά χθες Τετάρτη.

Η αμφισβήτηση αυτού του είδους των διεθνών συμφωνιών, μέσω των οποίων κάποιες συγκεκριμένες ελίτ θέλουν να υποχρεώσουν τα κράτη να υπηρετήσουν τα συμφεροντά τους αποτέλεσαν έναν από τους “κινητήρες” για την δυναμική πορεία του Ντόναλντ Τράμπ, που διέψευσε δημοσκόπους και όλους όσους προέβλεπαν συντριβή του.

«Σήμερα, η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειψε επίσημα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Και σε ακριβώς 77 ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επανενταχθεί σε αυτή», τόνισε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο μέσω του Twitter, αναφερόμενος στην 20ή Ιανουαρίου 2021, όταν θα ορκιστεί ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και από πολλούς αναλυτές θεωρείται ότι ακριβώς αυτή η κινησή του είναι ένα κλείσιμο ματιού προς τις διεθνείς ελίτ, προκειμένου να “βοηθήσουν” ως προς το να εξασφαλισθεί η εκλογή του, πράγμα που δεν φαίνεται διόλου εύκολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »