Σφοδρή κριτική έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας για τον τρόπο που τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν τον ρόλο τους μέσα στη Βουλή απέναντι στην κυβέρνηση, θεωρώντας πως έχουν δώσει ένα μεγάλο αβαντάζ στον Κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο αδέσμευτος δημοσιογράφος γράφει τα εξής:

«Λέω σήμερα να ασχοληθούμε με την αντιπολίτευση. Με την αξιωματική αντιπολίτευση, και γενικά με την αντιπολίτευση που έχουμε εντός του Κοινοβουλίου απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τα κανάλια χθες το βράδυ στα δελτία ειδήσεων έλεγαν ότι η σύγκρουση μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν μια φοβερή και αμείλικτη μονομαχία. Έλεγαν, ακόμη, ότι ο ιερός χώρος του Κοινοβουλίου πήρε φωτιά και ότι αντηλλάγησαν οξύτατες αιχμές μεταξύ του Αλέξη και του Κυριάκου.
Παρακολούθησα τους διαλόγους στα δελτία ειδήσεων και απεκόμισα την εντύπωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν μεγάλη αβάντα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βάζουν μεγάλη πλάτη στα όσα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό την καθοδήγηση των Γερμανών. Λυπάμαι που το λέω αλλά αισθάνθηκα ότι, τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και οι ηγέτες των άλλων κομμάτων, παίζουν ένα επικερδές για τα ταμεία τους παιχνίδι σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Όπως όλοι έχετε αντιληφθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το αδύναμο Εθνικό Σύστημα Υγείας (αδύναμο και επί των ημερών του), δεν έχει να ασκήσει ουδεμία άλλη κριτική εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα δύο lockdowns για τον Αλέξη είναι «καλώς καμωμένα». Και ενδεχομένως η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να έχει χάσει τον έλεγχο, όπως λέει η πλατεία Κουμουνδούρου, επειδή δεν πήρε πιο αυστηρά μέτρα για την υγεία και την οικονομία!!!

Ο κύριος Τσίπρας βλέπει τους συνδικαλιστικούς φορείς και τους εκπροσώπους των χιλιάδων πτωχευμένων επιχειρήσεων, βλέπει τα εκατομμύρια των ανέργων, την πείνα και τις αυτοκτονίες, αλλά κάνει αφ’ υψηλού αντιπολίτευση ραντίζοντας με «άνθη» τον Κυριάκο Μητσάκη και τη φιλογερμανική κυβέρνησή του. Προφανώς δεν θέλει και ίδιος να χάσει την εύνοια του Βερολίνου. Λέει «ναι» σε όλα τα ακραία και συνάμα φαιδρά μέτρα της υγειονομικής δικτατορίας. Έχει ταυτιστεί πλήρως η πολιτική του με την «απορρύθμιση της αγοράς» λόγω covid19. Οτιδήποτε μεμπτό ή οξύμωρο ή φαιδρό υπάρχει στην καθημερινή δράση των τηλεαστέρων λοιμωξιολόγων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το παρακάμπτει, δεν το βλέπει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκε λίγο με τα «διπλά βιβλία» των κρουσμάτων, αλλά δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής ούτε ένα σχόλιο για τα τεράστια ποσά, τις παχυλές αμοιβές που παίρνουν οι λοιμωξιολόγοι από την κυβέρνηση ή από τις πολυεθνικές. Απέφυγε να αγγίξει σε οτιδήποτε τον κύριοΤσιόδρα και τον κύριο Κοντοζαμάνη. Κουβέντα δεν είπε για την μη ύπαρξη δημοσιογράφων στην καθημερινή ενημέρωση Τσιόδρα- Χαρδαλιά στην περίοδο του πρώτου lockdown, πράγμα που επεσήμανε και το Διεθνές Ινστιτούτο του Τύπου.

Που και που θυμάται τον μεσσιανισμό του κυρίου Μητσοτάκη. Τον ψιλοχλευάζει. Αλλά ποτέ δεν αμφισβητεί την μητσοτακική αναγκαιότητα του αφανισμού της εθνικής οικονομίας λόγω του κορονοϊού. Σε όλα τα θέματα η πλατεία Κουμουνδούρου κάνει αβάντα στη φιλογερμανική κυβέρνηση. Και κάνει αντιπολίτευση σε χαμηλούς τόνους και χωρίς ουσιαστική ανατρεπτική κριτική ακόμη και στα εθνικά θέματα, στον μυστικό διάλογο και στο ξεπούλημα του Αιγαίου, ενώ ο Τσίπρας είναι σε πλήρη γνώση των όσων συντελούνται. Δεν λέει τίποτα και ασκεί ακαδημαϊκή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ήδη ο μισός ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακούω, είναι υπέρ της συνδιαλλαγής με την Τουρκία και της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Αυτά δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας του ομιλούντος. Είναι όσα ακούω να μου λένε εν τω μέσω της νυκτός διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν «ποιοι Ροζάκηδες», «ποιοι ΕΛΙΑΜΕΠ», «ποιοι Σορίτες», και «ποιοι μηδενιστές» θέλουν να «τελειώνουμε» με τους Τούρκους προβαίνοντας σε υποχωρήσεις στο Αιγαίο.

Τα τηλεοπτικά κανάλια, βέβαια, παρουσιάζουν τους φαιδρούς, άνευρους και αχυρένιους διαλόγους μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ως πύρινους λόγους, ως μεγάλες μονομαχίες μεταξύ παθιασμένων πολιτικών αρχηγών. Έτσι διατηρούν τον διπολισμό, τον δικομματισμό, δηλαδή αυτό που θέλει και καθοδηγεί η γερμανική πρεσβεία. Έτσι ώστε να μην ξεφύγει το στημένο πολιτικό παιχνίδι στην Ελλάδα και να μην αποδυναμωθεί ο έλεγχος του Βερολίνου.

Εδώ που τα λέμε, η κυρία Φώφη Γεννηματά μιλώντας πάντα για τους «κινδύνους» για τον κορονοϊό, έχει παραδώσει πλήρως το ΠΑΣΟΚ στα χέρια του κυρίου Μητσοτάκη. Ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή των πολιτικών υπολειμμάτων του παλιού ΠΑΣΟΚ, δεν ασχολείται ουσιαστικά ούτε με την ανεργία ούτε με τα εκατομμύρια των πεινασμένων. Απλά κάθε τόσο λέει ότι έχει ξεφύγει η πανδημία από τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Δυστυχώς και οι υπόλοιπες πτέρυγες της Βουλής παραμένουν απλοί θεατές της κυβερνητικής πορείας που οδηγεί τη χώρα σε εθνική τραγωδία.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »