Νέα βίντεο στην δημοσιότητα από το σημερινό «σοκ και δέος»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το σοκ και δέος από τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας αλλά και στο Κίεβο.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές μέρος των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων είχε ως στόχο ξένους «στρατιωτικούς συμβούλους» και αποστολές  οι οποίες είναι εγκατεστημένες στο Κίεβο.  

Ακόμη οι αρχές στο Κίεβο τηρούν σιγή ασυρμάτου αναφορικά με τις απώλειες αλλά  όπως έγραψε ο αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram, ένα ξενοδοχείο στο Κίεβο καταστράφηκε από έκρηξη, ενώ Oυκρανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση.

Φιλοξενούσε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ξένους στρατιωτικού «συμβούλους» ή αξιωματούχους χωρών του ΝΑΤΟ; Αυτό είναι κάτι που αυτή την ώρα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, φαίνεται όμως πολύ πιθανό.

 

Ταυτόχρονα η Μόσχα πραγματοποίησε επίδειξη διαθεσιμότητας και αποθεμάτων πυραύλων κάθε είδους απατώντας στην δυτική προπαγάνδα ότι το απόθεμα πυραύλων έχει εξαντληθεί.

Σύμφωνα με «περισπούδαστο» άρθρο της Guardian της 26ης Νοεμβρίου η οποία ανέφερε ότι βάσει πληροφοριών του «έγκυρου» βρετανικού υπουργείου Άμυνας η Ρωσία έχει ξεμείνει από σύγχρονούς πυραύλους cruise.

 

 

Τα γεγονότα αποδεικνύουν μάλλον το αντίθετο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Ολέκσι Κουλέμπα, προειδοποίησε νωρίτερα για το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης, λέγοντας ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

 

«Η χώρα των τρομοκρατών πραγματοποίησε πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων. Μας εύχονται Καλή Χρονιά, αλλά θα επιμείνουμε», έγραψε ο Κουλέμπα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Στην πόλη Κμελνίτσκι της δυτικής Ουκρανίας, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση drone, σύμφωνα με σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram και διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια κατοικημένη περιοχή, στη συνοικία Σολομιάνσκι της πρωτεύουσας και άλλες εκρήξεις σε δύο άλλα σημεία της πόλης.Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τι προκάλεσε τις εκρήξεις. Μπορεί να ήταν πυροτεχνήματα για το νέο έτος.

 

Όπως έγραψε ο αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram, ένα ξενοδοχείο στο Κίεβο καταστράφηκε από έκρηξη, ενώ Oυκρανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση.

Όπως έγραψε ο Κίριλο Τιμόσενκο, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών κατευθύνονται στον τόπο της έκρηξης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »