Πανέτοιμες οι τορπίλες «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»…

Το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod, όπως μεταδίδει η Pravda, ενδέχεται να έχει αναπτύξει πυρηνικά οχήματα Poseidon στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών, ανέφερε το κανάλι Telegram του τηλεοπτικού παρουσιαστή και δημοσιογράφου Ruslan Ostashko.

Οι αναλυτές που μελέτησαν προσεκτικά τις φωτογραφίες του υποβρυχίου που τραβήχτηκαν μετά την επιστροφή του Belgorod στην ανοιχτή θάλασσα υπέθεσαν ότι το υποβρύχιο μπορεί να είχε αναπτύξει υποβρύχια πυρηνικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Poseidon στα ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ.

Κάθε υποβρύχιο Poseidon φέρει μία πυρηνική κεφαλή χωρητικότητας δύο μεγατόνων.

Ο στρατιωτικός παρατηρητής Alexei Leonkov σημείωσε ότι το υποβρύχιο θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε αντίποινα.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν το όπλο των αντιποίνων μόνο ως αντίμετρο, ανταποκρινόμενοι σε μια πυρηνική επίθεση που θα μπορούσε να εκτοξευθεί με την χρήση επίγειων εκτοξευτών, κινητών πυραύλων και βαλλιστικών πυραύλων στη θάλασσα και στη ξηρά.

Ποια είναι η πυρηνική τορπίλη «Poseidon»


Η τρομακτική πυρηνική τορπίλη, με την ονομασία Poseidon, εκτοξεύεται από το Μπέλγκοροντ -το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο μήκους 184 μέτρων και πλάτους 18 μέτρων-, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία μόλις το περασμένο καλοκαίρι.

Το Μπέλγκοροντ παρουσιάστηκε το 2019 και η τορπίλη «Poseidon» -που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2015 – θεωρείται το κόσμημα του υποβρυχίου.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το «Poseidon» είναι ικανό να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις προκαλώντας τσουνάμι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »