Από την προηγούμενη Δευτέρα οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν στα σχολεία τους έχοντας το «υγειονομικό πάσο» στα χέρια τους, καθώς πλέον είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή self test.

Σήμερα οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν το δεύτερο self test, ενώ να σημειώσουμε πως από Δευτέρα το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει μία θύελλα αντιδράσεων από γονείς και μαθητές, οι οποίοι διαφωνούν κάθετα με την υποχρεωτική ιατρική πράξη σε μαθητές, αποκλείοντας από την εκπαίδευση όσους δεν επιθυμούν να επιβληθούν σε τεστ.

Με καταγγελία η Σοφία Μιχαλοπούλου ενημερώνει πως ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας προχώρησε σε μήνυση εκ μέρους του κηδεμόνα μαθήτριας της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Λαυρίου, για τον αδικαιολόγητο αποκλεισμό της μαθήτριας από τα μαθήματα.

Η μαθήτρια, όπως τονίζεται στο κείμενο του δικηγόρου δεν επιθυμούσε να υποστεί σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορωνοϊό. Μάλιστα ο κ. Κόκκας καταγγέλλει πως το Α.Τ. Λαυρίου κωλυσιεργούσε σκόπιμα τη μήνυση του κηδεμόνα της μαθήτριας!

Αναλυτικά το κείμενου του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα ο Α.Τ. Λαυρίου κωλυσιεργούσε σκόπιμα την προώθηση της μήνυσης του κηδεμόνα μαθήτριας της Α’ Λυκείου του Γεν. Λυκείου Λαυρίου για αδικαιολόγητο αποκλεισμό της από τα μαθήματα. Η μήνυση αυτή βασίζεται σε ένα τεκμηριωμένο σκεπτικό που αφορά την νόμιμη άρνηση των μαθητών να μην υποστούν τα λεγόμενα rapid tests ή self tests και το αυτοδίκαιο Συνταγματικό τους Δικαίωμα για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και συμμετοχή τους στα μαθήματα που η ίδια η κυβέρνηση επέβαλε να κάνουν στις τάξεις του Λυκείου ανεξάρτητα από τις άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε μετά από προτροπή της Εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης του Πρωτοδικείου Αθήνας, ότι δεν είχε χρεωθεί η υπόθεση ακόμα σε αρμόδιο Εισαγγελέα για να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία, ο εξουσιοδοτημένος από τους “Θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος” δικηγόρος Γ. Κόκκας συνέταξε σημαντικό έγγραφο που οδήγησε την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας να συνεργαστεί αμέσως με την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης επί μακρόν και ελπίζουμε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ανταποκριθεί στον ρόλο της ενάντια στις αυθαίρετες επιλογές των εξουσιαστών που μας υποβάλουν σε ενέργειες που νομικά συνιστούν βασανισμό για λόγους υγείας. ‘

Να αφεθούν επιτέλους οι Έλληνες να αντιδρούμε κατά συνείδηση στα επιβαλλόμενα αυθαίρετα και επικίνδυνα υγειονομικά μέτρα που αποδεικνύονται ήδη ατελέσφορα».

Την ίδια ώρα υπάρχει ένταση στη Θεσσαλονίκη με μαθητές και γονείς να αντιδρούν στα υποχρεωτικά self test

Γονείς αντιδρούν στα υποχρεωτικά self test! «Αναξιόπιστα» τα χαρακτήρισε η μητέρα του μαθητή που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του Λυκείου του, λόγω του ότι δεν τον άφησαν να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει.

Πρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου.

Σήμερα μάλιστα, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη μετά το περιστατικό και η μητέρα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι «τα self test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες. Ενώ να σημειώσουμε πως και οι επιστήμονες παραδέχονται πως έχουν αξιοπιστία κατά 60%.

Στο σχολείο επικράτησε ένταση και συγκρούσεις μεταξύ μαθητών και τελικά άνοιξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »