Η νέες μορφές κοινωνικού ελέγχου και η επίθεση στην ελευθερία και την ιδιοκτησία

Κατά τη διάρκεια της πανδημία του Covid-1 9καταγράφηκε μια άνευ προηγουμένου συμπόρευση των συμφερόντων μεγάλων και ισχυρών επιχιερηματικών συμφερόντων με την εξουσία του κράτους. 

Οι δημοκρατικά εκλεγμένοι πολιτικοί σε πολλές χώρες και δή στις αναπτυγμένες  απέτυχαν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των πολιτών και να υποστηρίξουν τη δικιά τους συνταγματική τάξη και τους καταστατικούς χάρτες των δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, η νέα  μορφή «κοινωνικής μηχανικής» συμπεριέλαβε μέτρα lockdown, υποχρεωτικότητα των εμβολίων, καταστολή μιας ποικιλίας επιλογών εναλλακτικών θεραπειών, λογοκρισία και συκοφάντηση των διαφορετικών απόψεων, προπαγάνδα, παρέμβαση στην ιδιωτική σφαίρα ελευθερίας των ατόμων και αναστολή διαφόρων μορφών ατομικής και συλλογικής ελευθερίας.
Όλες αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα σχεδιάστηκαν κεντρικά από τους «κοινωνικούς μηχανικούς» της πανδημίας, την πολιτικο-οικονομική ελίτ.

Αυταρχική εξουσία

Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, που έχουν εμμονή με την άσκηση κοινωνικού ελέγχου, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για να αυξήσουν την αυταρχική τους εξουσία.
Εξέχων ανάμεσά τους ήταν ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
Τον Ιούνιο του 2020, δήλωσε ότι «η πανδημία αντιπροσωπεύει ένα σπάνιο αλλά στενό παράθυρο ευκαιρίας να αναστοχαστούμε, να φανταστούμε εκ νέου και να επαναδιαμορφώσουμε τον κόσμο μας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάθε κράτος, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Κίνα, πρέπει να συμμετέχει (στα Μεγάλη Επαναφορά)  και κάθε βιομηχανία, από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μέχρι την τεχνολογία, πρέπει να μεταμορφωθεί».

Ο σχεδιασμός

Δεν είναι μυστικό ότι το WEF έχει επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της υλοποίησης του κεντρικού σχεδιασμού για ολόκληρο τον παγκόσμιο πληθυσμό από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.
Αυτό το σχέδιο για την εγκαθίδρυση μιας νέας παγκόσμιας τάξης, γνωστής ως Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset), ήταν ένα βασικό θέμα στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση του WEF, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22–26 Μαΐου στο Νταβός της Ελβετίας.
Δραστικές αλλαγές στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων όπως η Μεγάλη Επαναφορά δεν συμβαίνουν αυθόρμητα.
Μάλλον, σχεδιάζονται από παγκόσμιους φορείς χάραξης πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δισεκατομμυριούχων, πολιτικών, διασημοτήτων, προκατειλημμένων ακαδημαϊκών, πλούσιων φιλάνθρωποι και γραφειοκρατών διεθνών οργανισμών και ιδρυμάτων.
Αυτοί οι τύποι που ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ υποστηρίζουν την κοινωνική μηχανική, επειδή θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν τον έλεγχο του παγκόσμιου πλούτου και των φυσικών πόρων και θα ενισχύσουν την ικανότητά τους να διαμορφώνουν την κοινωνία όπως επιθυμούν με βαση των αυταρχικό σχέδιό τους.

Έλεγχος κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής

Όπως και οι προκάτοχοί τους σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία, οι κοινωνικοί μηχανικοί του WEF πιστεύουν ότι «δεν πρέπει να υπάρχει αυθόρμητη, μη καθοδηγούμενη δραστηριότητα, γιατί μπορεί να παράγει αποτελέσματα που δεν μπορούν να προβλεφθούν και για τα οποία το σχέδιο δεν έχει προβλέψεις.
Μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο, ασύλληπτο ως προς τη φιλοσοφία αυτού που θέλει να επιβάλει το σχέδιο».
Με βάση την ατζέντα του WEF, η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος βιομηχανικού μετασχηματισμού θα απαιτήσει επανασχεδιασμό και έλεγχο κάθε μικροσκοπικής πτυχής της ανθρώπινης ζωής και συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων της ιδιωτικής σφαίρας των ατόμων, της οικονομίας, της πολιτικής και των κοινωνικών οργανώσεων, χωρίς τη δυνατότητα εθελοντικής και αυθόρμητης συνεργασία μεταξύ ατόμων με βάση τη θέληση, τις αξίες, τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις τους.
Προειδοποιηθήκαμε σχεδόν πριν από δύο αιώνες ότι όταν αυτό το είδος τυραννικής εξουσίας επιτύχει, θα είναι «απασχολημένο με ένα πλήθος μικρών» καθηκόντων που θα διεισδύουν «στην ιδιωτική ζωή», θα κυβερνούν τις οικογένειες και θα υπαγορεύουν τις «πράξεις» και τα «γούστα των ατόμων

Οι παρανοϊκές εντολές

Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους πιο γελοίους ελέγχους που πρότεινε το WEF περιελάμβαναν τον περιορισμό του πλυσίματος των τζιν σε «όχι περισσότερο από μία φορά το μήνα» και «πυτζάμες μία φορά την εβδομάδα».
Το WEF υποστηρίζει επίσης τον μετασχηματισμό ολόκληρων συστημάτων παραγωγής τροφίμων ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να καταναλώνουν έντομα, υποστηρίζοντας ότι «η πρωτεΐνη εντόμων έχει ιδιότητες υψηλής ποιότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης σε όλη την τροφική αλυσίδα, από ζωοτροφές για υδατοκαλλιέργεια έως συστατικά για συμπληρώματα διατροφής για ανθρώπους και κατοικίδια».
Η μεταρρύθμιση του συστήματος παραγωγής τροφίμων θα περιλαμβάνει επίσης την κατανάλωση «καλλιεργημένου κρέατος», αναφερόμενος σε «προϊόν κρέατος που δημιουργείται από την καλλιέργεια ζωικών κυττάρων σε ελεγχόμενο εργαστηριακό περιβάλλον».

Επίθεση στην ιδιοκτησία

Το WEF υποστηρίζει επίσης την εξάλειψη της «ιδιοκτησίας αυτοκινήτου», καθώς «η πληρωμή για μια διαδρομή ή παράδοση είναι τόσο εύκολη όσο το πάτημα μιας εφαρμογής έξυπνου τηλεφώνου» και η «ενοικίαση οχήματος» σημαίνει ότι «τα δάνεια αυτοκινήτου και οι πληρωμές ασφάλισης συρρικνώνονται ή εξαφανίζονται».
Τελικά, η Μεγάλη Επαναφορά στοχεύει να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου «δεν θα κατέχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος» μέχρι το 2030, καθώς οι άνθρωποι δεν θα έχουν ιδιωτική ιδιοκτησία και θα νοικιάζουν ό,τι «χρειάζονται στη ζωή».

Ενιαία σκέψη

Ωστόσο, αυτή η υπόθεση αγνοεί το γεγονός ότι η ιδιωτική ιδιοκτησία συνδέεται με την πρόοδο των πολιτισμών, τα υψηλότερα στάδια υλικής και ηθικής ανάπτυξης και την ανάπτυξη της σύγχρονης οικογενειακής ζωής.
Το σενάριο του WEF θα μείωνε επίσης το αίσθημα ασφάλειας, το οποίο ενισχύεται από την κατοχή ιδιωτικής περιουσίας.
Μόλις ολοκληρωθεί η Μεγάλη Επαναφορά, τα άτομα θα έχουν ουσιαστικά τθα έχουν παραχωρήσει τη σκέψη και τη λήψη αποφάσεων «σε άνδρες όπως οι ίδιοι, θα απευθυνονται σε αυτούς ή θα μιλούν στο όνομά τους».
Μια τέτοια «επιθυμία να επιβληθεί στους ανθρώπους μια πίστη που θεωρείται ωφέλιμη γι’ αυτούς… δεν είναι κάτι νέο ή ιδιόμορφο για την εποχή μας».
Ωστόσο, όπως έχουν αποδείξει διάφορα ολοκληρωτικά καθεστώτα σε όλη την ιστορία, ο καταπιεστικός κεντρικός σχεδιασμός των κοινωνικών μηχανικών οδηγεί στο να χάσουν οι μάζες την αίσθηση της αυτονομίας, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της δημιουργικότητας και της δύναμης.
Επίσης, χάνεται το κίνητρο να βελτιώσει τη δική του κατάσταση και να συμβάλει στην πρόοδο της κοινωνίας.

Εξάλειψη της παράδοσης

Εάν η κοινωνική μηχανική του WEF είναι επιτυχής, τότε, μέχρι το 2030, κάποιος δεν θα μπορεί να βασιστεί στον εαυτό του, στα μέλη της οικογένειας, στους συγγενείς, στους φίλους ή στην κοινότητα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υποστηρικτές κάθε απολυταρχικού καθεστώτος θέλουν παραδόσεις και έθιμα να διαφθαρούν, «οι αναμνήσεις να εξαλειφθούν, οι συνήθειες να καταστραφούν… να φύγουν απο τη μνήμη των νόμων και των συμπεριφορών».

Επανασχεδιασμός της κοινωνικής τάξης

Με άλλα λόγια, θέλουν να σχεδιάσουν μια κοινωνική τάξη όπου η συμπάθεια και η αλληλοβοήθεια θα καταστούν παρωχημένες αξίες και όπου κάθε πολίτης του κόσμου είναι εξίσου ανίσχυρος, φτωχός και απομονωμένος, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να αντιταχθούν στην οργανωμένη δύναμη της παγκόσμιας διακυβέρνησης και να εξαρτώνται από τις κυβερνήσεις και τους συμμάχους τους για την επιβίωσή τους.
Τελικά, τίποτα δεν θα προστατεύει πλέον τους πολίτες και οι πολίτες δεν θα μπορούν πλέον να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Υποταγή των αδύναμων και νέα φεουδαρχία

Οι κοινωνικοί μηχανικοί του WEF υποστηρίζουν ουσιαστικά τη φυσική ελευθερία, η οποία θα επέτρεπε στους ισχυρούς να ασκήσουν τη δύναμή τους ενώ θα υποτάξουν τους αδύναμους.
Κάνοντας αυτό, βασικά ζητούν από τον κόσμο να κινηθεί προς τα πίσω στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας προς την αποκατάσταση της φεουδαρχίας και της δουλείας.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η οικονομική ελευθερία, η θετική ελευθερία, η πολιτική ελευθερία, η ελευθερία σκέψης, η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία του Τύπου δεν είναι χαρακτηριστικά του πρωτόγονου ανθρώπου ή της δουλοπαροικίας. μάλλον είναι προϊόντα των πιο προχωρημένων σταδίων της κοινωνίας.
Για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτοί οι τύποι ελευθερίας είναι αποτελέσματα των προσπαθειών αμέτρητων στοχαστών, κοινωνικών κινημάτων, επαναστάσεων και πολέμων σε όλη την ανθρώπινη Ιστορία.

Κοινωνική μηχανική και πρόοδος

Ωστόσο, οι κοινωνικοί μηχανικοί δεν ενδιαφέρονται για την Ιστορία και τους αγώνες του πολιτισμού μας, καθώς πιστεύουν ότι διαθέτουν τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς, σκέψη που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δικτατορικών καθεστώτων.
Δεν θεωρούν ότι η κοινωνική μηχανική είναι ξένη προς την αληθινή φύση των ανθρώπων, παρόλο που βασίζεται στη «μηχανική ακρίβεια» και δεν «πηγάζει από την ελεύθερη επιλογή ενός ανθρώπου».
Επιπλέον, οι υποστηρικτές της κοινωνικής μηχανικής αγνοούν το γεγονός ότι «η πρόοδος της ανθρωπότητας, στις δυνάμεις του μυαλού και της καρδιάς, στην ευημερία και στην τεχνική, στο νόμο και στην ηθική, περιλαμβάνει απαραίτητα τη συμμετοχή των κατώτερων τάξεων».
Όποιος πιστεύει ότι οι κοινωνικοί μηχανικοί του WEF έχουν ευγενείς προθέσεις στην καρδιά καθώς σχεδιάζουν και υλοποιούν τη Μεγάλη Επαναφορά θα πρέπει να λάβουν υπόψη την προειδοποίηση του προέδρου Franklin D. Roosevelt (1935), ο οποίος (ειρωνικά)  έχει επισημάνει σχετικά.

Ρύθμιση και επιτήρηση

Το δόγμα της ρύθμισης και της επιτήρησης από την ελίτ την κρίση και τη βούληση της οποίας όλοι οι άνθρωποι μπορούν με χαρά και αθόρυβα να αποδεχτούν, ήταν πολύ εμφανώς εμφανές στην Ουάσιγκτον τα τελευταία 10 χρόνια.

Η (;) αδιάφθορη ελίτ και η Ιστορία

Αν ήταν δυνατόν να βρούμε «μυαλά των Κυρίων (έναντι των δούλων)» τόσο ανιδιοτελή, τόσο πρόθυμα να αποφασίσουν χωρίς δισταγμό ενάντια στα προσωπικά τους συμφέροντα ή τις προσωπικές τους προκαταλήψεις, άνδρες σχεδόν θεοσεβείς στην ικανότητά τους να κρατούν τη ζυγαριά της δικαιοσύνης με σταθερό χέρι, μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να είναι προς τα συμφέροντα της χώρας; αλλά δεν υπάρχουν τέτοιοι ανδρες στον πολιτικό μας ορίζοντα και δεν μπορούμε να περιμένουμε πλήρη ανατροπή όλων των διδαχών της Ιστορίας.
Ας αναστοχαστούμε τη σχέψη του Roosevelt…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »