Εκνευρισμένοι οι Τούρκοι με την επιτυχημένη μετάβαση της Προέδρου στο νησί
Το πρωί της Κυριακής έφτασε στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η επίσκεψη της ΠτΔ για την 77η επέτειο απελευθέρωσης του Καστελόριζου έχει συμβολικό χαρακτήρα ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, που η Τουρκία έχει κορυφώσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας το τελεσίγραφο της Ευρώπης για αποκλιμάκωση της έντασης.

Σε μία τεταμένη περίοδο με την Τουρκία να απειλεί καθημερινά, το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας στο ασκριτικό Καστελόριζο, θα φανταζόταν κανείς πως είναι “βούτυρο στο ψωμί” της Άγκυρας για απόπειρα προκλήσεων.

Η προσπάθειες παρενόχλησης είναι μία “τακτική” που έχει χρησιμοποιήσει η Τουρκία κατά το παρελθόν. Βέβαια τώρα, η ισχυρή στρατιωτική συνοδεία στο ταξίδι της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, δεν άφησε ούτε την ιδέα για να πραγματοποιήσουν μία τέτοια απόπειρα οι γείτονες.

Εδώ και μέρες στο ελληνικό «Πεντάγωνο» είχε σχεδιαστεί λεπτομερώς το ταξίδι της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ κ. Γεώργιος Μπλιούμης είχαν καταρτίσει σχέδιο ώστε να φτάσει η Πρώτη Πολίτης της χώρας στο ακριτικό νησί χωρίς… παρατράγουδα και εμπόδια.

Οι Τούρκοι άλλωστε, πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν επιχειρήσει να παρενοχλήσουν τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που μεταφέρουν την ελληνική πολιτική ηγεσία, με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη από την Ρόδο στο Καστελόριζο με ελικόπτερο Σινούκ. Σε όλη την διαδρομή ιπτάμενο ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας χτένιζε τον εναέριο χώρο, ενώ δίπλα από το Σινούκ με την Πρόεδρο πετούσαν ελληνικά F 16, έτοιμα να αναχαιτίσουν κάθε τουρκικό μαχητικό που θα εμφανίζονταν.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, ωστόσο, κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο ελάχιστο το ελικόπτερο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία ανενόχλητη προσγειώθηκε στη Μεγίστη.

Η άφιξη της Ελληνίδας Προέδρου στο ακριτικό Καστελόριζο στάθηκε αφορμή για να… ξεσαλώσουν οι Τούρκοι στο διαδίκτυο κατά του Ερντογάν. Εκνευρισμένοι τούρκοι χρήστες του διαδικτύου, κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση γιατί άφησε τα ελληνικά F 16 να φτάσουν ανενόχλητα μέχρι το ελληνικό νησί.

Μία ακόμα αποστολή η οποία σχεδιάστηκε από τον ΓΕΕΘΑ και υλοποιήθηκε άψογα από τα έμπειρα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, στέφθηκε με επιτυχία. Οι Τούρκοι προφανώς και ήθελαν να δημιουργήσουν συνθήκες έντασης με το ελικόπτερο που μετέφερε την κ. Σακελλαροπούλου, εντούτοις, το ελληνικό σχέδιο δεν άφηνε κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε κίνηση τουρκικού αεροσκάφους

Τα γεγονότα “μιλούν” λοιπόν από μόνα τους, μετά το ανελέητο κυνηγητό που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της επιστροφής των ελληνικών μαχητικών από την Κύπρο, οι Τούρκοι είδαν και σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, την άψογη οργάνωση και τη σοβαρότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »