”Είναι πεισματάρης ο Τούρκος Πρόεδρος”
HMόσχα συνεχίζει να κάνει ”δώρα” στον Ερντογάν και τον ενισχύει τόσο σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και σε διπλωματικό, καθώς με την στάση της στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της Άγκυρας.

Βέβαια στόχος της Μόσχας είναι η διάσπαση της ανατολικής πτέρυγας του ΝATO. H Toυρκία αυτό το εκμεταλλεύεται, καθώς ταυτόχρονα ”παίζει” και με τις ΗΠΑ και με την Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η Άγκυρα βγαίνει στο τέλος κερδισμένη, καθώς άπαντες ”τρέχουν” από πίσω της, με την Ελλάδα να είναι ο ”φτωχός” συγγενής της περιοχής.

Δηλώσεις από Ρώσο Αξιωματούχο

”Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να προμηθεύει με S-400 στην Τουρκία. Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν μπορούν να το αποτρέψουν”, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ντζαμπαρόφ, αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων, όπως αναφέρει το Ria Novosti.

”Tίποτα δεν μπορεί να ακυρωθεί, δεν μας απασχολούν οι κυρώσεις από το Κογκρέσο.Το συμβόλαιο με τους Τούρκους έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή”.

Πάντως δεν λείπουν και τα ”χαϊδέματα” από τους Ρώσους, καθώς εξυψώνουν τον Τούρκο Πρόεδρο!

”Ο Ερντογάν δεν υποκύπτει στις απειλές των ΗΠΑ, είναι πεισματάρης”, δήλωσε ο Ντζαμπαρόφ.

”Χτύπημα” Μόσχας σε Ελλάδα: ”Η Αγία Σοφία δεν επηρεάζει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις”
Με λίγα λόγια η Μόσχα είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα υπέρ του Ερντογάν, όπως και ο Τραμπ βέβαια.

Αντεπίθεση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ
Τρία μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, οι Ανταμ Κίνζινγκερ (Ρεπουμπλικανός), Αμπιγκέιλ Σπανμπέργκερ (Δημοκρατική) και Μάικλ ΜακΚολ (επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσων της Βουλής) εισήγαγαν χθες Παρασκευή νομοθεσία που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400.

«Κρίσιμης σημασίας»

Το διακομματικό νομοσχέδιο για την «Αντιμετώπιση της Ρωσικής Εξαγωγής Οπλων», χαρακτηρίζει την εξαγορά των S-400 από την Τουρκία ως σημαντική συναλλαγή που εμπίπτει στο άρθρο 231 του Νόμου Περί Αντιμετώπισης των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act – CAATSA).

Επίθεση Ακάρ σε Γαλλία

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Χ. Ακάρ κάνει για άλλη μία φορά επίθεση στο Μακρόν, καθώς ζητάει από το Παρίσι να ζητήσει συγγνώμη, καθώς σύμφωνα με την άποψη της Άγκυρας, η Γαλλία λέει ψέματα για το περιστατικό με το τουρκικό ΠΝ στα ανοιχτά της Λιβύης!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »