19 πολεμικά σκάφη των δύο χωρών θα ασκηθούν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ρωσία θα εκτελέσει ασκήσεις μεγάλης κλίμακος στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο με την πιο πιστή σύμμαχό της την Αλγερία την ερχόμενη Τετάρτη με υποβρύχια και πλοία επιφανείας.

Στέλνοντας ένα μήνυμα «πλαγιοκόπησης» του ΝΑΤΟ σε μια θάλασσα που θεωρούσε «ασφαλή» τουλάχιστον περισσότερο ασφαλή από τον βόρειο Ατλαντικό που οι αγέλες των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων και τα ρωσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά ή ο Ειρηνικός και τα εκατοντάδες κινεζικά πολεμικά πλοία, υποβρύχια και τους βαλλιστικούς πυραύλους αμφισβητούν έμπρακτα την ναυτική κυριαρχία ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Οι Αλγερινοί, οι οποίοι κρατούν τα κλειδιά του φυσικού αερίου της Βόρειας Αφρικής, ανακοίνωσαν την έλευση του ρωσικού Στόλου στο λιμάνι του Αλγερίου την Τρίτη. Συνολικά 19 σκάφη εκ των οποίων 2 υποβρύχια θα μετάσχουν στην άσκηση

Η άσκηση δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Η Αλγερία είναι ένας από τους σημαντικότερους στρατιωτικούς συμμάχους της Ρωσίας στην αφρικανική ήπειρο και επίσης ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες ρωσικών όπλων στην περιοχή.

Αν και η Αίγυπτος τα τελευταία δέκα χρόνια έχει κάνει στροφή προς την Ρωσία, εν τούτοις η Αγλερία είναι ο ορισμός της λέξης «σύμμαχος».

Δεν είναι τυχαίο ότι απέρριψε όλες τις προτάσεις ΗΠΑ, Γαλλίας και Ιταλίας για αύξηση της ροής φυσικού αερίου μετά το ρωσικό εμπάργκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »