Ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, εντείνουν επί του παρόντος την ανάπτυξη των πιο πρόσφατων οπλικών συστημάτων και σύντομα θα επιταχύνουν την έρευνα στον τομέα των βιολογικών και, ειδικότερα, των γενετικών όπλων.
Ο Ναρίσκιν τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι μάρτυρας μιας μετάβασης από τον φιλελεύθερο-παγκοσμιοποιητικό αμερικανικό εγωκεντρισμό στην πολυπολικότητα.

Ωστόσο, τόνισε, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της δεν είναι έτοιμοι να παραδεχτούν την ήττα, γι’ αυτό και οικοδομούν εξελίξεις στον τομέα των όπλων.

Στις 26 Νοεμβρίου, ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ, δήλωσε ότι υπό τον έλεγχο του Πενταγώνου στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκαν ή εξακολουθούν να πραγματοποιούνται δοκιμές μολυσματικών παραγόντων σε στρατιωτικό προσωπικό και ψυχικά ασθενείς.

Η ρωσική πλευρά προτείνει τη λήψη μέτρων για την άνευ όρων συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Σύμβασης για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και αποθήκευσης βιολογικών και τοξικών όπλων και για την καταστροφή τους. rt. 19.12.2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »