Στοιχεία για πιθανή εμφύλια σφαγή στην Τουρκία

Πλήρης επιβεβαίωση περί ανώμαλης καταστάσεως στην Τουρκία από μεγάλη ρωσική εφημερίδα η οποία παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία για επικείμενη εμφύλια σύγκρουση, κάτι που επιβεβαιώνει και τη μαζική πολιτική δίωξη Ιμάμογλου αλλά και το άσχημο οικονομικό τοπίο στη χώρα.   

“Τρίγωνο” Ελλάδας-Συρίας-Χαφτάρ – Ολοκληρωτικός αιφνιδιασμός στην Τουρκία

“Δεδομένου ότι η τουρκική κοινωνία είναι διχασμένη και εξαιρετικά πολιτικοποιημένη, τόσο οι υποστηρικτές του Ερντογάν, όσο και οι εθνικιστικές και οι ευρασιατικές δυνάμεις, είναι εξοπλισμένες με αυτόματα όπλα. Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την εσωτερική κατάσταση στη χώρα. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί ένας εμφύλιος πόλεμος‘, προειδοποίησε ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας Kerim Has μιλώντας στην ρωσική εφημερίδα.

Προφανώς μιλάμε για Τούρκο ειδικό με διασυνδέσεις στην χώρα ο οποίος δεν ανήκει όμως στο ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν.

Ο Τούρκος ειδικός είπε στη ρωσική εφημερίδα ότι η τρέχουσα κατάσταση του κορονοϊού στην Τουρκία επιτάχυνε αυτά τα προβλήματα, τα οποία δεν ήταν τόσο προφανή νωρίτερα. 

“Τώρα είναι σαφές ότι ο τουρκικός λαός δεν είναι ικανοποιημένος από αυτές τις αποφάσεις αλλά και τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για τη στήριξη της τουρκικής οικονομίας, η οποία βυθίστηκε στα τάρταρα”, σημείωσε ο ειδικός.

“Η υποστήριξη προς το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και στον Ερντογάν έχει μειωθεί κατακόρυφα. Δεδομένης αυτής της περίπτωσης, η προφανής μέθοδος εδραίωσης της εξουσίας και ανάκτησης υποστήριξης είναι η αναζήτηση ενός νέου εχθρού. Ωστόσο, η εικόνα ενός εξωτερικού εχθρού δεν είναι πλέον αποτελεσματική όπως ήταν κάποτε και έτσι η απειλή αναζητείται τεχνητά, μέσα στη χώρα”, εξήγησε ο ίδιος που γνωρίζει όπως φαίνεται πολλά για όσα κυοφορούνται εντός Τουρκίας.

“Εάν ορισμένες δυνάμεις του στρατού επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα, θα αποτύχουν.Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών, που έχουν παγιδευτεί εντός των κρατικών δομών αποτελούν ένα λαμπρό παράδειγμα το τι θα μπορούσαν να κάνουν οι αρχές με τους ανεπιθύμητους”, σημείωσε ο ειδικός. 

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την αντιπολίτευση που εκπροσωπείται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ότι σχεδιάζει ένα νέο πραξικόπημα στην Τουρκία. 

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, η φερόμενη συνωμοσία κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου, ενδεικτικό της όλης καταστάσεως.

“Σφαλιάρα” της ΕΚΤ στην Τουρκία: Aπέρριψε αίτημα για ανταλλαγή νομισμάτων

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιλιτσάρογλου απέρριψε αυτά τα σενάρια, λέγοντας ότι είναι επιθυμία του καθεστώτος να κρύψει την αδυναμία του να κυβερνήσει τη χώρα, η οποία έχει έρθει στο χείλος του γκρεμού εν μέσω πανδημίας.

Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι η συζήτηση σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος είναι καθαρά πολιτική κερδοσκοπία, άλλοι την βλέπουν ως μια πραγματική απειλή αναφέρει η Nezavisimaya Gazeta. 

Αυτοί οι φόβοι στην Τουρκία τροφοδοτήθηκαν από μια έκθεση της RAND Corporation που εδρεύει στις ΗΠΑ, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους και προέβλεπε μια πιθανή εξέγερση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Νομίζουμε ότι και οι πρόσφατες δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων και ειδικών συγκλίνουν σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο όπως όλα δείχνουν κυοφορείται στην Τουρκία, από το βαθύ κράτος που θα συγκρουστεί με τους ισλαμιστές.

Σε περίπτωση ήττας του ΑΚΡ θα γεμίσουν και πάλι οι φυλακές της Τουρκίας με χιλιάδες φανατικούς οπαδούς του Ερντογάν, ή ακόμη χειρότερα θα κινδυνεύσει η ύπαρξη της ίδιας της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »