Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τα τουρκικά drone από μόνα τους δεν ενέχουν σημαντικό κίνδυνο, ωστόσο, όταν πρόκειται για τη μαζική χρήση τους, αυτό δημιουργεί απειλή, ειδικά επειδή η ίδια η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο έχει εκφράσει απειλές κατά της Κριμαίας.

 

Τα παραπάνω δημιουργούν συνειρμούς κατά πόσο η Τουρκία σκοπεύει να δράσει εναντίον της Ρωσίας.

Από την άλλη πλευρά, οι ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Καραμπάχ έδειξαν ότι η Ρωσία διαθέτει αρκετά αποτελεσματικά όπλα για την καταπολέμηση των τουρκικών UAV, ιδίως όταν μιλάμε για ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που είναι ικανά να απενεργοποιήσουν δεκάδες drone, αφήνοντας τα στην πραγματικότητα χωρίς διαχείριση.

Ωστόσο η Ρωσία για την αντιμετώπιση των τουρκικών drone διαθέτει μια πληθώρα αντιαεροπορικών όπλων πλέον των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου που προαναφέραμε.

Συγκεκριμένα το αντιαεροπορικό σύστημα “Buk-MZ” αντιμετώπισε με επιτυχία σε άσκηση επίθεση κατά της Κριμαίας από “στόχους χαμηλής πτήσης”.

Οι ασκήσεις του πυραυλικού συστήματος άμυνας Buk-MZ κρίθηκαν ως επιτυχείς από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ο ρωσικός στρατός απώθησε μαζική επίθεση εναντίον της Κριμαίας με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk-MZ.

 

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Buk-MZ, είναι ένα τετραπλό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μεσαίας εμβέλειας. Χρησιμοποιείται σε συνθήκες πεδίου μάχης και ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα κατέρριψε όχι μόνο στόχους που πετούσαν πάνω από το έδαφος, αλλά και στόχους που πετούσαν πάνω από τη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα ρωσικά συστήματα άμυνας “Buk-MZ” αντιμετώπισαν επιτυχώς και ταυτόχρονα “πληθώρα στόχων”, σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Izvestia, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σκόπιμα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς αυτές οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την αναγνώριση των δυνατοτήτων μάχης αυτού του συγκροτήματος. Επιπλέον, οι ασκήσεις ήταν επιτυχημένες και επιβεβαίωσαν τα χαρακτηριστικά του ρωσικού συγκροτήματος.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων , δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του ρωσικού Buk-MZ, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, σε δύσκολες συνθήκες, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να καταστρέφει εχθρικά drone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »