Έως και 21 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 πραγματοποίησαν επιθέσεις – Βίντεο από τις εκρήξεις

Μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με βομβαρδιστικά Tu-95 πραγματοποίησε χθες το βράδυ η ρωσική Αεροπορία στο Pavlograd, χτυπώντας σημαντικούς στόχους. 

Πριν από μερικές ώρες, κάτοικοι της πόλης Πάβλογκραντ, στην περιοχή Ντνιπροπετρόβσκ, άρχισαν να αναφέρουν ισχυρές εκρήξεις και μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Τα ρωσικά χτυπήματα έπληξαν είτε τους χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών, είτε απευθείας τα τρένα που τα μετέφεραν. Μάρτυρες ανέφεραν ακόμα στα social media, μαζικές εκρήξεις αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, ενώ φέρεται να καταστράφηκαν δύο συστοιχίες (έως 16 εγκαταστάσεις) S-300. Επιπλέον χτυπήθηκαν οχήματα ανεφοδιασμού με εφεδρικά πυρομαχικά.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Ρώσοι χτύπησαν αποθήκη βλημάτων αντιαεροπορικών όπλων όπου καταστράφηκαν ουκρανικά αποθέματα πυραύλων για τα συστήματα S-300 και Buk-M1.

 

Την ίδια στιγμή, Ουκρανοί πολιτικοί αναφέρουν ότι περισσότερα από 12 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 που μεταφέρουν πυραύλους, απογειώθηκαν από ρωσικά αεροδρόμια, προμηνύοντας περαιτέρω μαζική πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έως και 21 Tu-95 έχουν χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

 

Δείτε βίντεο: 

 

 

Τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες έμειναν χωρίς πυρομαχικά μετά την επίθεση 

Η πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Pavlograd στέρησε πυρομαχικά και καύσιμα από τρεις ταξιαρχίες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν ήδη μεταφερθεί στην κατεύθυνση της Zaporizhia υποστήριξε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Rogov υπογράμμισε πως οι τρεις αυτές ταξιαρχίες δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το στρατιωτικό τους έργο για τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες.

«Η μεταφορά τους έχει ήδη ολοκληρωθεί. Βρίσκονται στο τμήμα Orekhovskaya στη γραμμή επαφής και οι τρεις ταξιαρχίες. Μέρος τους έφτασε στον οικισμό Shcherbaki» υπογράμμισε ο Rogov, ο οποίος εκτιμά ότι οι Ουκρανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με περαιτέρω προβλήματα όσον αφορά τον ανεφοδιασμό τους για την επικείμενη αντεπίθεση τους, μια και στις αποθήκες που επλήγησαν στο Pavlograd, εκτιμάται ότι βρίσκονταν σημαντικές ποσότητες όπλων και καυσίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »