”Ο Ερντογάν θέλει να ελέγχει μία περιοχή από το Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια”
Ρώσοι σύμβουλοι που βρίσκονται στο πλευρό του Β. Πούτιν ”κάρφωσαν” τα σχέδια Ερντογάν, στέλνοντάς του το μήνυμα πως δεν θα ανεχθούν εμπλοκή της Άγκυρας στο Ντονμπάς.

Ο εμπειρογνώμονας ιστορικός και δημοσιογράφος Stanislav Khatuntsev, ανέφερε πως ”έαν η Ουκρανία συνεργαστεί με Τούρκους στρατιώτες στο Ντονμπάς, τότε θα πληρώσουν και οι δύο χώρες ενά βαρύ τίμημα”.

”Οι Τούρκοι αυτή την στιγμή ενισχύουν τους Ουκρανούς. Έχουν στείλει στο Κίεβο τουρκικά Bayraktar. Τούρκοι τεχνικοί βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και πιθανόν και στο Ντονμπάς. Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις, δεν θα το τολμήσει. Θα πράξει ότι και στο Ναγκόρνο, θα στηρίξει τους Ουκρανούς με τεχνικό προσωπικό και με drones.”

 

”Bέβαια, ακόμα και αυτή κίνηση αποτελεί μία τεράστια πρόκληση, η Ρωσία δεν θα καταπιεί άλλη μία τέτοια κίνηση. Δεν θα ξαναζήσουμε σκηνές όπως με την κατάρριψη του ελικοπτέρου μας στο Ναγκόρνο, ή με την δολοφονία του πρεσβευτή μας στην Άγκυρα.”

”Ο στόχος του Ερντογάν είναι να αποδυναμώσει την Ρωσία. Το σχέδιο του Ερντογάν είναι γνωστό στις μυστικές υπηρεσίες. Θέλει την δημιουργία του λεγόμενου ”Στρατού του Τουράν”. Θέλει να ελέγχει μία περιοχή από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο”, αναφέρει ο αναλυτής.

Πρόκειται για μία προειδοποίηση και προς την χώρα μας, καθώς το σχέδιο Ερντογάν είναι η αποσταθεροπόιηση της περιοχής!

Και συνεχίζει ο αναλυτής: ”Ο Ερντογάν επέζησε μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς η Ρωσία τον ενημέρωσε έγκαιρα, ίσως την επόμενη φορά να μην τον βοηθήσουμε!”
Το σχέδιο της Άγκυρας

Η Τουρκία, η οποία κυριαρχεί στους οργανισμούς της Κεντρικής Ασίας, προκάλεσε το Αζερμπαϊτζάν να συρθεί σε μια στρατιωτική διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο και μετά μέσω των οργανισμών που ελέγχονται από αυτήν, ωθεί τώρα τα μέλη τους, όπως το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιζιστάν να εμπλακούν σε κάτι πολύ πιο μεγάλο και σοβαρό, όπως είναι η δημιουργία ενός “τουρκικού ΝΑΤΟ” με την ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων τους κάτω από τουρκική διοίκηση, όπως έκαναν οι Αζέροι για παράδειγμα στο Ναγκόρνο.

 

Τα κράτη της Κεντρικής Ασίας, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί μέρος του «Μεγάλου Τουράν», συνδέονται μεταξύ τους από μια σειρά υποχρεώσεων μέσω της συνθήκης που έχουν υπογράψει με τους Τούρκους. Το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιζιστάν και το Τουρκμενιστάν είναι όλα, εκτός από το Τουρκμενιστάν, μέλη της SCO, για αυτό και το Τουρκμενιστάν θα είναι ο επόμενος στόχος της Άγκυρας στο σχέδιο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »