Συγκλονιστικό μήνυμα
Ένα συγκλονιστικό μήνυμα έστειλε ο αντιναύαρχος Λυμπέρης προς τα πληρώματα του ΠΝ, δείχνοντας πως το ηθικό μας είναι ακμαίο.

Πριν από λίγες ημέρες, τα πολεμικά σκάφη του Στόλου επέστρεψαν στις βάσεις τους. Το έκαναν αφού πέρασαν δύο μήνες σε συνθήκες που ήταν ό,τι πιο κοντινό σε έναν πραγματικό πόλεμο. Αυτό που στο Ναυτικό ονομάζουν «πλουν κατά τοιχαρχίες», το οποίο σημαίνει ότι όλοι, από τον κυβερνήτη μέχρι τον τελευταίο ναύτη, είναι συνεχώς σε θέση μάχης. Ενα λεπτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα πληρώματα έλαβαν αυτό το τηλεγράφημα από τον αρχηγό Στόλου, αντιναύαρχο Λυμπέρη, σύμφωνα με την ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.

«Καλή επιστροφή. Αναγνωρίζω ότι χρόνος πιθανής ώρας κατάπλου πάντα υπολείπεται προσδοκιών. Επαναπλέετε και τα απόνερα των πλοίων σας κουβαλάνε σε φίλιες και άξενες ακτές τη θέληση, την ικανότητα, το πείσμα και την αγάπη σας για την πατρίδα.

Η καθολική αναγνώριση και ο σεβασμός στο έργο σας και σε εσάς πολύτιμο αν και ελάχιστο αντίδωρο. Η βεβαιότητα ότι τα νερά τούτα δικά μας είναι και θα μείνουν επιβεβαιώθηκε από τη στάση σας. Τώρα είναι η ώρα των υπολοίπων να την ενισχύσουν.

Είμαι περήφανος για όλους σας. Αφιερώστε χρόνο σε αυτούς που τους λείψατε. Συμμαζέψτε τα πλοία σας. Ξεκουραστείτε.

Κρατήστε τις σημειώσεις των ημερολογίων σας εύκαιρες. Οταν χρειαστεί, τώρα ξέρετε ότι γίνεται. Και θα χρειαστεί».

Όλα αυτά την στιγμή που Τουρκικός στόλος έχει προς το παρόν επιστρέψει στους ναυστάθμους, όμως η εμπειρία των προηγούμενων μηνών κάνει το Ελληνικό επιτελείο ιδιαίτερα επιφυλακτικό. Το ίδιο είχε συμβεί και στα τέλη του περασμένου Ιουλίου όταν τα Τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν αποχωρήσει από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μια περίπου εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική έξοδό τους στις 21 Ιουλίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις όπως τονίζουν με νόημα στρατιωτικές πηγές δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού απέναντι σε έναν εξαιρετικά απρόβλεπτο γείτονα. Ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή αρκετές Μονάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »