Συνεδριάζει η επιτροπή Λοιμωξιολόγων
Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για να αποφασίσει και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση σχετικά με την «επιστροφή» της μουσικής στην εστίαση, την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30 που ισχύει σήμερα, καθώς και την αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις.Τις προθέσεις της κυβέρνησης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γερμανική «Bild», όπου επεσήμανε πως η μουσική θα επιστρέψει όταν αρχίζουν να έρχονται μαζικά τουρίστες στη χώρα μας, όχι όμως από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε, η κατάσταση θα βελτιωθεί ενώ μαζί με τη μουσική θα επεκταθεί και το απαγορευτικό κυκλοφορίας, που σήμερα ξεκινά στις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00 το πρωί.
Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, η οποία θα ισχύσει – πιθανότατα – από τις 15 Ιουνίου και μετά.

Πιο κοντά αναμένεται να βρεθεί η μουσική σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια, την επιστροφή της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, με την Επιτροπή να φαίνεται ότι θα δώσει τελικά το «πράσινο φως» και ίσως τη Δευτέρα 31 του μήνα, οι χώροι εστίασης να… βγουν από το mute, σε κάθε περίπτωση, πάντως, μόνο σε εξωτερικούς χώρους αρχικά.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στη Bild, τόνισε ότι «θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες», ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αυτό θα συμβεί από αυτό το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες, να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό».
Δεδομένη, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του αριθμού καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσια, καθώς από την 1η Ιουνίου αναμένεται όριο 100 ατόμων. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ένθερμος οπαδός και εισηγητής της αύξησης του αριθμού τους είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια.

Όσο για την απαγόρευση κυκλοφορίας, που ισχύει από τις 00:30 έως τις 05:00, κρίθηκε ότι εφόσον η τουριστική περίοδος έχει επίσημα ξεκινήσει στη χώρα μας, με τουρίστες να συρρέουν στην Αθήνα και στα νησιά, είναι τουλάχιστον παράδοξο να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και, μάλιστα, από τις 00.30.

Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν να επανελειτουργούν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης δεξιώσεων, γάμων και βαπτίσεων και από τις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια.

Ένα ακόμα βήμα για την κανονικότητα γίνεται σήμερα Παρασκευή, 28 Μαΐου, καθώς ανοίγουν τα υπαίθρια θέατρα, όπου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα 50%, θεάματα και συναυλίες θα πραγματοποιούνται μόνο σε υπαίθριο χώρο.

Συγκεκριμένα τα υπαίθρια θέατρα θα λειτουργήσουν με τους εξής κανόνες προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού:

Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές και θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα σε όλη την διάρκεια του θεάματος – ακροάματος ώστε οι θεατές/ακροατές να παραμένουν στις θέσεις τους.

Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50% και αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους.

Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα τόσο προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός, όσο και για να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.
Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.

Η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους, είναι υποχρεωτική.
Απαγορεύεται ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση ατόμων οπουδήποτε στον χώρο. Οι θεατές/ακροατές θα πρέπει να οδηγούνται άμεσα στα καθίσματά τους.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).

Την ίδια ώρα, μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους τόσο επί, όσο και εκτός σκηνής.

Eίναι υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »