Σε καθεστώς πανικού ο Ζελένσκι στέλνει νέες ενισχύσεις

Σε δεινή  κατάσταση βρίσκεται το Κίεβο στα μέτωπα της ανατολικής Ουκρανίας όπως αναφέρουν πληροφορίες από διάφορες ανεξάρτητες πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Ζελένσκι και το επιτελείο  του βρίσκονται σε καθεστώς πανικού στέλνοντας επειγόντως νέες δυνάμεις.

Το Κίεβο στέλνει επιπλέον δυνάμεις προκειμένου να σταματήσουν τη ρωσική προώθηση η οποία μπορεί να μην είναι θεαματική είναι όμως σταθερή και δύσκολα πλεον αντιμετωπίζεται.

Ακόμη και προώθηση 100 μέτρων στην περιοχή του Μπακχμούτ γίνεται κάτω από ιδιαίτερα σφοδρές μάχες με τεράστιες απώλειες κυρίως για τους; Ουκρανούς.

Δυνάμεις που στέλνει το Κίεβο φτάνουν επίσης στο Χάρκοβο, στη Μαρίνκα και στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγγύτητας των εμπολέμων στο Μπακχμούτ είναι ότι οι Ρώσοι χρησιμοποιούν όλμους και όχι πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος για να προσβάλλουν τις θέσεις των Ουκρανών.

Όπως αναφέρεται χρησιμοποιούνται όλμοι 2S4 Tyulpan των 240 χλστ. ένα  ιδιαίτερα  ισχυρό όπλο και όλμοι των 120 χλστ.

 

Η ουκρανική διοίκηση δίνει συνεχώς εντολές για επίθεση εντολές τις οποίες με δυσκολία υπακούν οι Ουκρανοί στρατιώτες καθώς είναι διστακτικοί στο να επιτεθούν στο Μπακχμούτ καθώς υπόκεινται σε τεράστιες απώλειες.

Μάλιστα το ποσοστό λιποταξιών από τον ουκρανικό Στρατό είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Από την πλευρά του ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε σήμερα  την καταστροφή νέων ουκρανικών οχυρών θέσεων στο Αρτεμόφσκ (Μπακχμούτ) όπως  δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ι ίδιος ανακοίνωσε τις απώλειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας (VFU) σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 80 Ουκρανοί στρατιώτες, καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έξι οχήματα.

 

 

Σύμφωνα με τον Konashenkov, η ουκρανική πλευρά έχασε έως και 45 ενόπλους  της στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, χτυπήθηκαν τα προπύργια της VFU στην περιοχή του Χαρκόβου.

«Οι απώλειες του εχθρού σε προσωπικό ξεπέρασαν τα 30 άτομα. Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας  επιτέθηκαν στα εχθρικά στρατεύματα και επίσης κατέστρεψαν δύο ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης στο LPR. Οι ημερήσιες απώλειες του εχθρού ξεπέρασαν τα 40 άτομα», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Επίσης, αναφέρεται η καταστροφή ουκρανικού επιθετικού αεροσκάφους Su-25 και ελικοπτέρου Mi-8.

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ συνόψισε και τα καθημερινά αποτελέσματα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

 

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να καταρρίψουν ρωσικό UAV χωρίς επιτυχία

Καταρρίφθηκαν 10 εχθρικά drones. Αυτό συνέβη στις περιοχές των οικισμών Makeevka, Novovodyanoye, Kremennaya (LPR), Olginka, Volodino, Kuteynikovo, Yasinovataya (DPR), Malinovka, Maly Shcherbaki, Pologi (περιοχή Zaporozhye). Και στην περιοχή Komissarovka στο έδαφος του LPR, καταστράφηκαν  δύο ουκρανικά συστήματα  HIMARS MLRS.

Ο εκπρόσωπος μίλησε επίσης για τα αποτελέσματα των χτυπημάτων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας από την τακτική Αεροπορία, καθώς και τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό. 62 μονάδες πυροβολικού Ουκρανών, καθώς και στρατεύματα σε άλλες περιοχές, χτυπήθηκαν από πυρά.

Ταυτόχρονα, στην περιοχή Novoselidovka (DPR), τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν δύο αποθήκες με εχθρικά πυρομαχικά πυροβολικού και στην περιοχή Ivano-Daryevka έναν αμερικανικό σταθμό αντι-πυροβολικού  AN / TPQ- 50.

 

Και στην περιοχή του Χάρκοβο, καταστράφηκε σταθμός ραντάρ συστήματος S-300.

Δύο αμερικανικής κατασκευής  συστήματα πυροβολικού M777 καταστράφηκαν κατά τις ίδιες επιθέσεις  στην περιοχή Selidovo (DPR) μέσα σε μια μέρα.

Και στην περιοχή Konstantinovka, κατάφεραν να καταστρέψουν δύο εχθρικά οχήματα μάχης του MLRS “Grad” , τα οποία είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως βομβαρδισμούς  οικισμών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

 

 

 

Καταφθάνουν νέες ενισχύσεις από Λευκορωσία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »