“Ομάδες 4-5 ατόμων συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα”
Συναγερμός ξανά στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρατηρείται το βράδυ της Τετάρτης έντονη κινητικότητα στην Τουρκική πλευρά, ενώ και τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για κινητοποίηση νέων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.

Ετοιμάζονται για ”πόλεμο” τα ΜΑΤ στον Έβρο: Αγοράζονται ασπίδες, κράνη, αλεξίσφαιρα και χιλιάδες δακρυγόνα
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Στις αστυνομικές αρχές, όπως είναι λογικό, έχει σημάνει συναγερμός, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.

Την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης επιβεβαιώνουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Έβρος.

Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων εργαλειοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Ήδη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό με τον μηχανισμό αναχαίτισης της εφόδου να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προς το παρόν είναι άγνωστο αν οι εν λόγω πληροφορίες είναι έγκυρες και κατά πόσο, εφόσον επιβεβαιωθούν, η κίνηση αυτή από την τουρκική πλευρά αφορά αντιπερισπασμό με αφορμή τα σχέδια για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, γενικευμένη υβριδική επίθεση ή συνδυασμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υπενθυμίσουν σε Τούρκους και παράτυπους μετανάστες για τί είναι ικανές, και να υπερασπιστούν με απόλυτη επιτυχία τα ελληνικά σύνορα.

Τουρκικά ΜΜΕ: Ξανάρχισαν οι ροές μεταναστών προς τον Έβρο
“Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου”, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ να μεταδίδει και βίντεο με μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι.

Όταν τον περασμένο Μάρτιο η Τουρκία ανακοίνωσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εισέρευσαν από κάθε γωνιά της Τουρκίας στην Αδριανούπολη, προκειμένου να περάσουν –όπως τους υποσχέθηκαν- στην Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη.

Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας ωστόσο κατάφεραν και εμπόδισαν το κύμα στα σύνορα στις Καστανιές και στα μέσα Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση αναγκάστηκε να μαζέψει και επιστρέψει πίσω στην Τουρκία τους πρόσφυγες και μετανάστες από το Παζάρκουλε λόγω του φόβου εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τώρα, μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης και με βάρκες να προσπαθούν να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

“Ομάδες 4-5 ατόμων συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα με ψαροκάικα μέσω του Έβρου, αν και εν μέρει δύσκολο”, διαπιστώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »